≫ 

Ivica Dačić na molitvenom doručku u Vašingtonu: Šef srpske diplomatije već se susreo sa američkim zvaničnicima (FOTO)

Dačić je na Nacionalni molitveni doručak otišao na poziv organizacionog odbora

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravi u poseti Vašingtonu gde učestvuje na Nacionalnom molitvenom doručku.

Dačić učestvuje na Molitvenom doručku na poziv organizacionog odbora.

Ova manifestacija se organizuje 66. put u hotelu "Vašington Hilton" uz prisustvo velikog broja visokih zvanica iz SAD-a i sveta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Na večeri kod Orbana: Pašteta od mlade morke, pačija prsa sa kašom od geršle i Gundel specijaliteti za premijerku Brnabić i ministre (FOTO)

Šef srpske diplomatije susreo se sa zvaničnicima američke administracije, među kojima je i kongresmen iz Alabame Robert Aderholt, predstavnik Republikanske partije i jedan od osnivača Nacionalnog molitvenog doručka.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Dvojica zvaničnika potvrdila su dobre bilateralne odnose i dogovorila dalje unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.

Tokom boravka u Vašingtonu ministar Dačić imaće odvojene susrete sa državnim sekretarom SAD-a Reksom Tilersonom, kao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

- Molitveni doručak najveći broj političara u svetu koristi kao događaj posle kojeg imaju niz bilateralnih sastanaka, tako sam i ja ovom prilikom - rekao je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STANE

    9. februar 2018 | 08:56

    Samo ti je ostalo da se pomoliš ali na pravoslavan način

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA