Šta je Vučić na ćirilici napisao usred Zagreba, pa se sad svi u Hrvatskoj bave "prevodom"

Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je Vučiću Zlatnu knjigu da se upiše u nju

  • 11

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred sedišta hrvatske Vlade na Markovom trgu dočekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković. Vučić se tom prilikom upisao u hrvatsku Zlatnu knjigu, i to na - na ćirilici.

Ovo je popis rođenih, venčanih i umrlih... mi dokumenta uvek nosimo sa sobom: Vučić razbio dilemu zbunjenim hrvatskim novinarima (FOTO)

Hrvatsku javnost zapanjilo je to što se predsednik u knjigu upisao na ćirilici, pa su se mnogi trudili da iste redove i "dešifriju". Evo šta je napisao:

- Izražavam iskreno uverenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unapređeni, kao i odnosi Srba i Hrvata u celini. Siguran sam da će Vlada Hrvatske, kao i svi mi u Srbiji, tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos - upisao je predsednik Vučić u Zlatnu knjigu kod Plenkovića.

Vučić je dan uoči puta u Zagreb rekao da za Srbiju nema tabu-tema i da će Plenković dobiti "odgovoran i ozbiljan odgovor" pokrene li pitanje ratne odštete.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    12. februar 2018 | 19:35

    Neka pitaju dedu da im prevede

  • Beba

    12. februar 2018 | 17:34

    Vucic hoce mir hrvati rat

  • Zo

    12. februar 2018 | 23:39

    Kada oni nama isplate odstetu za Jasenovac i odsetu za drugi svetski rat (zna se gde su i za koga ratovali) onda mozemo da razgovaramo o ratnoj odsteti prema njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA