Milorad Pupovac za Telegraf o poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj, incidentu ispred Sabora i položaju Srba (FOTO) (VIDEO)

"Pantovčak je preuzeo na sebe glavnu ulogu, ulogu domaćina, kreatora dobrih odnosa, a Banski dvori su preuzeli operativnu ulogu, ulogu onih koji moraju da rešavaju probleme, a to zahteva drugu vrstu pristupa i drugu vrstu posla"

  • 43

Drugi dan posete Hrvatskoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji. Predsednik je stigao na Vrginmost gde će razgovarati sa građanima gde je većinsko srpsko stanovništvo.

(BLOG UŽIVO) VUČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI HRVATSKOJ, 2. DAN: Danas razgovori sa Srbima, Telegraf je na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Tom prilikom razgovarali smo sa Miloradom Pupovcem, predsednikom Srpskog narodnog veća i zastupnik u Hrvatskom saboru.

- Prvi dan posete počeo je sa iščekivanjima pod utiskom atmosfere koja se stvarala prethodnih dana, a završio se dobro i srdačno, nakon niza vrlo otvorenih razgovora sa obe strane. Mislimo da ceo taj dan može da se sumira kao vrlo dobar - započeo je razgovor za Telegraf.rs Milorad.

Pomirljivije poruke smo čuli na Pantovčaku.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

- Pantovčak je preuzeo na sebe glavnu ulogu, ulogu domaćina, kreatora dobrih odnosa, a Banski dvori su preuzeli operativnu ulogu, ulogu onih koji moraju da rešavaju probleme, a to zahteva drugu vrstu pristupa i drugu vrstu posla - objasnio je Pupovac.

Ispred Banskih dvora, na Markovom trgu došlo je juče do manjeg incidenta.

- Ja to ne bih precenjivao, jer zastupnik Miro Bulj poznat je kao čovek koji duže tako nastupa, koji zna uvredljivo da govori o predsednicima drugih država, i koji je ovo iskoristio kao priliku da se promoviše svom biračkom telu. To ne bi trebalo da baci nikakvu senku na ovu posetu, na razgovore koji su bili u parlamentu. Moram reći da je između predsednika Vučića i predsednika Sabora Jan Drokovića vođen odličan razgovor - kazao je Milorad.

Foto: Telegraf

POLOŽAJ SRBA U HRVATSKOJ

- Očekujem da se predsednik upozna sa problemima srpske zajednice koji živi na području Vrginmosta, ali i drugih opština koji su za ovu priliku došli da se sretnu sa njim. Očekujem da ih predsednik ohrabri u tome da žive sa najboljim osećajem, da svojim dolaskom želi da doprinese boljim odnosima Srba i Hrvata i da se unapredi položaj Srba u Hrvatskoj i verujem da će tome doprineti ne samo politikom već i drugim merama koje ima na pameti - zaključio je za Telegraf.rs Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća i zastupnik u Hrvatskom saboru.

Daljinac

(Marko Ivas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaca

    13. februar 2018 | 12:14

    Srbi su Srbiji vazni, gde god da oni zive i treba im pomoci.

  • Darko

    13. februar 2018 | 11:41

    Srbima u Hrvatskoj treba da se omoguće normalni uslovi za život.

  • Srna

    13. februar 2018 | 13:04

    Srbija ce uciniti sve sto je u njenoj moci da bi srpski narod koji zivi u Hrvatskoj imao bolji polozaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA