Dačić sa počasnim konzulima Srbije: Ovu molbu im je uputio (FOTO)

- Usvojeni su novi propisi kojima je maksimalno skraćena administrativna procedura i date garancije za inostrana ulaganja, čime je značajno unapređena klima za investicionu saradnju - naglasio je ministar spoljnih poslova

  • 1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas, na Drugoj konferenciji počasnih konzula Srbije, da je jedan od ključnih prioriteta vlade stvaranje povoljnog ambijenta za biznis i investicije.

(EKSKLUZIVNI FOTO) Grande Ivica! Alfano otkrio kako zovu Dačića u Italiji i kako je dobio nadimak, a doneo mu je i poseban poklon iz Rima

On je pozvao počasne konzule da po povratku u svoje zemlje iz Beograda nastave da promovišu ekonomske potencijale i da identifikuju nove prostore za saradnju.

- Usvojeni su novi propisi kojima je maksimalno skraćena administrativna procedura i date garancije za inostrana ulaganja, čime je značajno unapređena klima za investicionu saradnju - dodao je.

Kako je naveo, Srbija je u proteklom periodu za veliki broj zemalja liberalizovala vizni režim, kako bi se stvorio što bolji ambijent i zemlja učinila primamljivijom za dolazak stranih turista, poslovnih ljudi i investitora.

OGNJEN STEVANOVIC

- Od vas očekujemo da nakon povratka u svoje zemlje, nastavite da pružate pomoć našim diplomatskim misijama u kvalitetnom promovisanju ekonomskih potencijala Srbije i u otkrivanju novih mogućnosti za saradnju - kazao je.

Dačić je zahvalio konzulima na onome što su do sada učinili, kao i na onome što će učiniti, te posebno na njihovoj spremnosti i posvećenosti da obavljaju taj značajan posao.

- Uveren sam da će Druga konferencija dati doprinos uspostavljanju tešnjih veza i saradnje Srbije sa zemljama u kojima vršite važne i zahtevne poslove i zadatke kao počasni konzuli - naveo je šef srpske diplomatije.

OGNJEN STEVANOVIC

On je ukazao da je srpska diplomatija aktivno angažovana na zaštiti nacionalnih interesa, nastavku pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, ostvarivanju dobre saradnje sa ključnim partnerima na međunarodnoj sceni i tradicionalnim prijateljima širom sveta.

- Članstvo u EU je strateški prioritet Republike Srbije. Od početka pregovaračkog procesa do sada, Srbija je otvorila 12 poglavlja, a tokom 2017. godine, 6 pregovaračkih poglavlja. Nadam se da će tokom bugarskog predsedavanja EU, broj otvorenih poglavlja biti znatno veći i da će se time, na pravi način, odati priznanje Srbiji i valorizovati napredak koji činimo na našem evropskom putu - rekao je.

U sklopu nastojanja za očuvanje nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, nastavili smo, rekao je, da ulažemo napore u različitim multilateralnim forumima da se svim raspoloživim diplomatskim sredstvima zaštiti naš teritorijalni integritet i suverenitet, kao i da se osujete pokušaji ostvarivanja članstva takozvanog Kosova u različitim međunarodnim organizacijama.

OGNJEN STEVANOVIC

Prema njegovim rečima, na tom planu pozitivni rezultati ostvareni su u Interpolu, Svetskoj carinskoj organizaciji, Unesku.

- Važno je reći da smo u tome imali snažnu podršku naših prijatelja širom sveta, u čemu ste nam i vi nesebično pomogli, na čemu se, i ovom prilikom, iskreno zahvaljujem - kazao je Dačić obraćajući se konzulima.

Istakao je da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom pod okriljem EU, te da srpske vlasti očekuju da Priština poštuje i ispunjava preuzete obaveze.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA