Brnabić se sastala s Korčokom: Cilj Srbije je stvaranje najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope (FOTO)

Ivan Korčok je vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke republike

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa vršiocem dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivanom Korčokom da je određivanje okvirnog datuma pristupanja Srbije Evropskoj uniji ohrabrujuća i pozitivna odluka, koja će imati pozitivan efekat na dalji proces pristupanja.

Vučić: 2025. godina bi mogla da bude vreme našeg priključenja EU (FOTO)

Ministar Korčok istakao je da se Slovačka čvrsto zalaže za proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, Srbija je prepoznata kao lider i ključna zemlja za očuvanje stabilnosti u regionu i Slovačka je čvrsto opredeljena da bude konstruktivan partner Srbiji i podrška na putu ka Evropskoj uniji.

Takođe, Korčok je naglasio da je za Srbiju, ali i Evropsku uniju najvažniji napredak po pitanju vladavine prava i ključna oblast za članstvo u Uniji.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Brnabić zahvalila je slovačkoj vladi na čvrstom stavu kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Korčok je ocenio da postoji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i izrazio uverenje da će biti pronađeno rešenje koje je prihvatljivo za obe strane.

Kada je reč o daljim reformama, Brnabić je istakla da je strateški cilj Srbije jačanje ekonomije i izgradnja moderne države koja počiva na evropskim vrednostima, kao i stvaranje najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Prema njenim rečima, fiskalna konsolidacija i stvaranje dugoročne makroekonomske stabilnosti daje povoljnu ekonomsku klimu i dodatnu sigurnost svim stranim kompanijama koje žele da investiraju u Srbiji.

Sagovornici su se složili da bilateralne odnose treba razvijati, pre svega, kroz ekonomsku saradnju u oblastima energetike i naučnih inovacija.

VIDEO: Ministarka Ana Brnabić za Telegraf o razvoju e-uprave i IT sektora

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mico

    6. mart 2018 | 01:30

    ekonomski sa evropom politicki evropa je vecim djelom protiv ljudskih vrednosti i demokratije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA