Počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije: Poslanike dočekala počasna garda i 30 tačaka dnevnog reda (FOTO)

Poslanike je dočekala Garda Vojske Srbije, a intonirana je i himna

  • 0

Prva sednica redovnog prolećnog zasedanja Skupštine Srbije počela je danas intoniranjem himne, a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala Garda Vojske Srbije.

U aprilu sporazum o graničnim prelazima između Srbije i BiH

Na dnevnom redu sednice je više zakonskih predloga, među kojima i Predlog zakona o policiji i izmene Zakona o javnom redu i miru.

Pred poslanicima će biti Predlog zakona o strancima, Predlog zakona o azilu i privremenoj zaštiti, Predlog zakona o graničnoj kontroli, Predlog zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, Predlog zakona o nacionalnom DNK registru, kao i Predlog zakona o jedinstvenom matičnom broju građana, koje je podnela Vlada Srbije.

Narodna skupština razmatraće i predlog dopuna Zakona o državljanstvu Republike Srbije, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje je podnela Vlada.

Narodni poslanici razmatraće potvrđivanje Sporazuma između Srbije i Belgije o policijskoj saradnji, potvrđiivanje sporazuma između MUP-a Srbije i Federalne službe obezbeđenja Rusije o saradnji i zajedničkom delovanju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Raspravljaće o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Slovenije o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa, Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa, kao i o izmeni Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Španije o recipročnom priznavanju i zameni nacionalnih vozačkih dozvola.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Grčke o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Švedske o saradnji u oblasti sprovođenja zakona i Predlog zakona o potvrđivanju Radnog aranžmana između MUP-a Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona (CEPOL).

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pred parlamentom će se naći Predlog odluke o izboru predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije, Predlog odluke o izboru direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i Predlog odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Narodna skupština razmatraće Predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije, koji je podnela Vlada, Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, predloge odluka o izboru zamenika javnog tužioca, koje je podnelo Državno veće tužilaca, kao i predloge više odluka o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu, Osnovnog suda u Novom Pazaru, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Saša Radulović,kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Goran Ćirić.

Prolećno, redovno zasedanje parlamenta, ne može da traje duže od 90 dana. Na sednici će se razmatrati oko 30 tačaka dnevnog reda.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA