Trilaterala u Mostaru: Vučić doputovao na sastanak predsednika Srbije, BiH i Hrvatske

Jedna od tema sutrašnjeg sastanka biće i pitanje granice između Bosne i Hercegovine i Srbije

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mostar, gde se održava trilateralni sastanak Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U toku je HLADNI RAT nazivima ulica: SAD promenile ime gde se nalazi ambasada Rusije, Moskva hoće da uzvrati, Turska prkosi svima (FOTO)

Tri člana Predsedništva BiH na čelu sa domaćinom skupa, predsedavajućim Draganom Čovićem, dočekali su predsednika Vucića.

Nakon dočeka, Predsedništvo BiH sa predsednicima Srbije i Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović povuklo se na trilateralni sastanak.

U isto vreme održava se i neformalni sastanak šefova diplomatije tri zemlje.

Nakon toga predviđen je sastanak predsedavajućeg i članova Predsedništva BiH, kao i predsednika Hrvatske i Srbije sa ministrima spoljnih poslova, nakon kojeg je predviđeno obraćanje Čovića, Grabar-Kitarović i Vučića medijima. Uslediće i radni ručak.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Uoči trilateralnog sastanka predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović poručuje da bi bilo dobro ako bi bošnjački član Predsedništva napravio dobar iskorak prema Srbiji.

Čović u ekskluzivnom intervjuu Tanjugu kaže da će jedna od tema sutrašnjeg sastanka biti i pitanje granice između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Hrvatski lider u BiH očekuje da će to biti kontinuitet prethodnih razgovora, vođenih u Beogradu, a potom i u Zagrebu.

- Očekujem kontinuitet prethodnih razgovora, kako bi na neki način predupredili iskušenja koja su pred nama, zemljama jugoistočne Evrope, kada je u pitanju evropski put i sve što je postavljeno pred nas, a posebno rešavanje međudržavnih pitanja. Tu pre svega mislim na granično pitanje - kaže hrvatski lider u BiH.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ovo je prilika da kompletnu evropsku perspektivu zajednički razmotrimo i vidimo kako jedni drugima možemo pomoći - naglasio je Čović u intervjuu Tanjugu.

Čović je izrazio nadu da se u Mostaru neće desiti iznenađenje poput onog u Beogradu, kada je bošnjački član Predsedništva praktično odustao od dogovora.

- Nadam se da neće, ali ne bih smeo kazati da neće. Videli ste i u Beogradu kada smo imali potpuno usaglašen stav da je došlo na kraju do različitog tumačenja, iako je dogovor postignut među 20-tak ljudi, koji su učesvovali u pripremi stava - naglasio je on. Kada je reč o vođenju spoljne politike, Čović je rekao da je stav oko Kosova ostao nepromenjen.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bm57

    7. mart 2018 | 08:29

    Lepa vest, trebali bi svo troje da se okupljaju malo cesce, a ne samo kada ima problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA