Hvala Gruziji što nije priznala Kosovo: Vučić razgovarao sa Džanelidzeom (FOTO)

Džanelidze izneo interes Gruzije za otvaranje direktne avo linije Beograd-Tbilisi

  • 4

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Gruziji što nije priznala Kosovo i ocenio da dve zemlje dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju pozicije poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta medjunarodno priznatih zemalja, saopšteno je iz predsedništva Srbije.

Italijanski ambasador u oproštajnoj poseti Vučiću: Bila mi je čast da predstavljam svoju zemlju u Srbiji (FOTO)

U saopštenju se navodi da je Vučić u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Gruzije Miheilom Džanelidzeom naveo da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski ali da je ekonomska saradnja nedovoljno razvijena.

Kako je rekao, neophodno je raditi na jačanju privredne saradnje i povećanju robne razmene, što je omogućeno Sporazumom o trgovinsko-ekonomskoj saradnji iz 2017.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić je rekao da Srbija podržava inicijativu Gruzije za proširenje i jačanje ekonomskih veza kroz uključivanje u međunarodne projekte u oblasti energetike i saobraćaja.

Tokom posete gruzijske delegacije biće potpisan i sporazum o ukidanju viza, što će doprineti stvaranju povoljnijih uslova za privlačenje stranih investicija, i unapredjenje saradnje i turizma, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Džanelidze se zahvalio Srbiji na poštovanju teritorijalnog integriteta Gruzije i rekao da je Gruzija zainteresovana i za ekonomsku saradnju, posebno u projektima koje inicira Kina, i jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou.

On je izneo interes Gruzije za otvaranje direktne avo linije Beograd-Tbilisi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Tema razgovora, pored bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, bila je i situacija u regionu, dodaje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bm57

    7. mart 2018 | 12:00

    Bravo.

  • комуниста

    7. mart 2018 | 13:32

    Изненађен сам да Грузија није признала отимачину дела Србије. Грузија после радпада СССР је Енглески протекторат. Владе су им марионетске као у већини Источноеврпских земаља. Нисам знао и још не могу да верујем. Ипак је за похвалу.

  • Ja

    7. mart 2018 | 18:59

    Bio sam iznenadjen koliko Gruzijci znaju o Srbiji i desavanjima na kosovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA