≫ 

TELEGRAF SAZNAJE: Sledi rekonstrukcija Vlade Srbije, poznat bar jedan ministar koji ide iz kabineta

Kako saznajemo, do rekonstrukcije će izvesno doći ili prilikom formiranja vlasti u Beogradu ili neposredno posle toga

  • 70

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je rekonstrukcija Vlade otvorena tema. Ona je novinarima na Kopaoniku rekla da, ako bude rekonstrukcije, biće je na osnovu rezultata i nedostataka rezultata. Kako Telegraf saznaje, do rekonstrukcije će izvesno doći ili prilikom formiranja vlasti u Beogradu ili neposredno posle toga.

Brnabić se sastala s Korčokom: Cilj Srbije je stvaranje najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope (FOTO)

Kako saznajemo u dobro obaveštenim izvorima, gotovo je sigurno da će iz Vlade otići ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Inače, njegovo ime je više puta pominjano u prethodnom periodu, prilikom svake priče o mogućoj rekonstrukciji kabineta Ane Brnabić.

Na pitanje novinara o mogućoj rekonstrukciji njenog kabineta, premijerka je danas rekla da i ova, kao i prethodna vlada, ima dobru praksu da se vrednuju rezultati i da je svaki njen član u svakom trenutku spreman da do rekonstrucije dođe.

U izjavi za Telegraf.rs, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović komentarišući mogućnost da do rekonstrukcije i dođe kaže da je sve normalno.

Foto: Milena Đorđević

- Sve je to normalno da se meri s vremena na vreme - rekao je Nedimović.

Njegov kolega iz Vlade, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je u izjavi za Telegraf.rs loptu prebacio u dvorište naprednjaka.

Foto: A. Nalbantjan

- Inicijativa i odluka o rekonstrukciji Vlade je, ukoliko je bude, u ingerenciji SNS - rekao nam je Ružić, koji je i potpredsednik SPS.

Članica Predsedništva SNS i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, s druge strane, u izjavi dostavljenoj Telegrafu, kaže da u Vladi i SNS nije bilo razgovora o rekonstukciji.

- U Vladi Srbije i u Srpskoj naprednoj stranici nismo razgovorali o mogućoj rekonstrukciji Vlade, kao ni o promenama u načinu funkcionisanja ministarstva, tako sve ove informacije koje se pojavljuju u medijima ipak predstavljaju samo spekulacije - izjavila je Mihajlović.

Foto: Telegraf

Ona je dodala da nema ništa protiv promena u Vladu ukoliko bi promene dovede do veće energije i veće efikasnosti.

- Takođe nemam ništa protiv da se uradi analiza rada i rezultata svih u Vladi Srbije i da onda vidimo kako da stvari pobošljamo. To je inače i praska koju smo imali u Vladi Srbije - kaže Mihajlovićeva.

Daljinac

M.Ivas (marko.ivas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laura

    7. mart 2018 | 20:19

    Sasvim opravdano ako dodje do rekonstrukcije , svako treba da odgovara za svoje postupke , i snositi posledice zbog losih rezultata....

  • Dare

    7. mart 2018 | 19:07

    Nema zasticenih. Cak ni u Vladi Srbije.

  • Anja

    7. mart 2018 | 20:11

    Rekonstrukcija nije nista novo, logicno ko ne radi dovoljno dobro svoj posao i nema rezultat treba ga menjati .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA