NOVE OTROVNE STRELE: Ugljanin pozvao Bošnjake da bojkotuju Vojsku Srbije

Pismo sa našim zahtevima (o nepreduzimanju represivnih mera) uputili smo predsednicima Republike, Vlade i Ministarstva odbrane - kažu u SDA

  • 24

Stranka demokratske akcije Sanžaka (SDA) Sulejmana Ugljanina nastavlja sa provokacijama. Naime, danas su posavetovali Bošnjake u Srbiji da se ne odazivaju na pozive za vežbe u rezervnom sastavu Vojske Srbije (VS). Generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj je na konferenciji za novinare pozvao i pravosudne organe da ne kažnjavaju one koji se "zbog opravdanog straha i brige za svoj život" ne odazovu pozivu.

Granica sa BiH na čekanju zbog odnosa u Sarajevu: Šta je Srbija ponudila

- Pismo sa našim zahtevima (o nepreduzimanju represivnih mera) uputili smo predsednicima Republike, Vlade i Ministarstva odbrane - rekao je Škrijelj.

On je, ponavljajući stavove sa nedavnog skupa te partije "Za slobodu i sigurnu budućnost" u centru Novog Pazara, dodao da je država dužna da svojim građanima obezbedi pravo na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj, bez uslovljavanja.

- Srbija i Crna Gora su tolerantnim odnosom prema zločinima nad Bošnjacima tokom 90-tih godina prošlog veka poslale poruku da oni koji budu gazili, mučili i ubijali Bošnjake neće biti kažnjeni, već nagrađeni - stav je SDA Sandžaka.

Škrijelj je dodao da se građni toj partiji žale od juna prošle godine, kada su počeli da dobijaju pozive za vojne vežbe.

Foto: mod.gov.rs

On je na pitanje novinara Sto plus radija zašto se tek sada oglašavaju ovim povodom, odgovorio da su SDA i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) problem bezuspešno pokušavali da reše u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima vlasti.

Na pitanje, kako će partija zaštiti građane koji poslušaju savet o neodazivanju vojnim pozivima, Škrijelj je odgovorio da imaju podršku Bošnjaka i da sistem "mora da uvaži" potrebe i interese gradjana.

On je ponovio stav po kojem SDA i BNV pozivaju EU da "hitno" organizuje dijalog izmedju legitimnih predstavnika Bošnjaka i srpskih vlasti".

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Enver..bošnjak

    8. mart 2018 | 14:46

    Živim u Novi Pazar..država moja je Srbija-glavni grad Beograd(tačka). Kom to smeta nek napusti državu zauvek..samo nemoj da nam prosipaš više mržnju,dosta je naroda stradalo dok si ti u to vreme tvoju familiju sklonio u Tursku. Danas imaš jednu od lepših kuća u centru Novog Pazara okruženu zidovima. Bio (najgori) ministar nekoliko puta i kaže da nije ništa dobio od države Srbije. ((pazarac))

  • Лицемер

    8. mart 2018 | 14:08

    Срби су толерантни према Србима који су примили Ислам и они то треба да цене. Ниједна нација у свету није толико толерантна према они који су мењали веру да би спасили жовот.

  • Rogozin

    8. mart 2018 | 14:33

    Koliko je tvoje biracko telo veliko separatisto? Cim te nema u parlamentu odmah ti sve u Srbiji smeta. Kao malo dete si kada mu se otme igracka. Idi bre neznalico kod onih Americkih i Britanskih ambasadora sto te placaju pa trazi azil kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA