Stefanović odbrusio opoziciji: Nije istina da policija u Boru nije izašla na teren zbog dojave o džipovima

- Nema više da saobraćajcima psuju majku i da ih pitaju čuvenu rečenicu - znate li vi ko sam ja? - rekao je ministar unutrašnjih poslova pred poslanicima

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je potpuna izmišljotina da policija u Boru nije izašla na teren po prijavi da veliki broj neidentifikovanih džipova “kruži” tim gradom na dan lokalnih izbora 4. marta.

Kazna za nevezan pojas bila je 5.000 dinara, a sada će biti duplo veća: A evo koliko alkohola vozač sme da popije

- Potpuna izmišljotina. Ja sam tražio izveštaj kad sam to čuo. Policija je izlazila deset puta. Znate, to što neko prijavi, ne znači da je to tako. Ljudi izađu na teren, mogu da zaključe ovo ili ono. Napisali izveštaje, prosledili tužiocu, ali to je najlakše, to je floskula koaj postoji - videli smo crni džip kako se kreće -naveo je Stefanović odgovarajući na izlaganje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića.

- Da li je zabranjeno, inače, da se neko kreće džipom gradom? Ako taj džip nema tablice, u redu, zaustaviće ga saobraćajna policija, da vidimo, da utvrdimo zašto nema tablice i napisaće mu kaznu - rekao je Stefanović.

Na to je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović dobacio da “Zoran Živković ima takav džip”, na šta je Žiković uzvratio sa: “Čibe”.

Stefanović je nastavio, rekavši da “mnogi imaju takve džipove”, te da policija, bar dok je on na čelu MUP-a, zaustavlja svako vozilo.

Foto: Marko Jovanović

- Nema više onoga da ne sme niko da zaustavi - saobraćajci stali u strahu da li će neko da spusti prozor Audija ili Mercedesa, da im psuje majku i da ih pita čuvenu rečenicu - znate li vi ko sam ja? Toga više nema. Sada se zaustavlja i Audi i džip. Ima da pokažu poštovanje prema saobraćajnom policajcu - rekao je Stefanović.

Prethodno je Aleksić rekao da je prvi čovek koalicije oko te stranke u Boru Dragan Marković u nedelju podneo prijavu da u Boru “neki automobili, džipovi, bez registarskih tablica kruže gradom i da izađu i izvrše uvid”.

Kako kaže, dobio je odgovor da policija nema raspoloživih resursa da tog dana izađe i izvrši uvid, da će tek u ponedeljak to moći da uradi.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA