"NATO paktu je očigledno mesec mart omiljeni kada su u pitanju SRBI"

Srbija treba najodlučnije da odbaci ovakve neprimerene optužbe i da traži hitno od generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga objašnjenje da li on i politički vrh ovog saveza stoje iza stava da je čitav srpski narod za njih problem na Balkanu

  • 34

Optužbe i pretnje upućene Srbiji i čitavom srpskom narodu od strane NATO pakta, koje je u ime ovog vojnog saveza izrekao njegov komandant za Evropu Kurtis Skaparoti, potvrđuju svu opravdanost vođenja samostalne i suverene politike Srbije, ali i njene pozicije vojne neutralnosti.

Srbija je najveći problem: Skandalozno upozorenje generala NATO-a za čitav region

Zbog naše suverene politike, odbrane naših ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Republike Srpske, i našeg prijateljstva sa Rusijom, NATO pakt je Srbiju i čitav srpski narod ocenio kao problematične za region Balkana.

Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav jedan narod proglasio problemom, navodi osnivač Srpske narodne partije Nenad Popović.

Foto: Wikipedia/US DoD

- Nažalost, metode rešavanja problema koje primenjuje NATO poznate su celom svetu i zato ovu ocenu moramo da tretiramo kao ozbiljnu pretnju našoj državi i narodu. Očito je NATO paktu, kada su u pitanju pretnje Srbiji, omiljen mesec mart. Pre devetnaest godina su nas baš u mesecu martu brutalno bombardovali, tražeći predaju Kosova - kaže Popović, a navodi se u saopštenju SNP.

Srbija treba najodlučnije da odbaci ovakve neprimerene optužbe i da traži hitno od generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga objašnjenje da li on i politički vrh ovog saveza stoje iza stava da je čitav srpski narod za njih problem na Balkanu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukasin

    11. mart 2018 | 21:34

    Pod hitno da skupština Srbije izglasa da se daju baze Ruskoj federaciji inače vraca nam se 1999. Vratite hronologiju izjava NATO zvaničnika 1998 i 1999. Sve je slično. Nekažu džabe da se zločinac u vek vraća na mesto zločina

  • minja

    11. mart 2018 | 10:24

    Naravno da treba hitno da se reaguje na ovakve izjave.Problem naših političara je što ćute. Reagujte,tražite objašnjenja i njihove stavove.

  • Voja

    11. mart 2018 | 22:36

    Dati rusima bazu a evropejci debelo da plate svaki prelazak kroz srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA