Vulin o "paketu SAD": Nema pregovora o onome što je ispregovarano o Kosovu (FOTO)

- Dakle, može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali država Srbija ne menja svoj stav - rekao je Vulin

Srbija neće uraditi ništa što je na uštrb njenih vitalnih nacionalnih interesa i nema tih pritisaka zbog kojih bismo pristali da priznamo Kosovo, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom pisanja medija da su SAD pripremile "kosovski paket" koji će u narednim nedeljama predstaviti najpre predsedniku Aleksandru Vučiću.

SAD pripremile "kosovski paket" u četiri tačke: U narednim nedeljama biće predstavljen predsedniku Vučiću

- Nije prvi put da se vrši pritisak na Vladu Republike Srbije i na prvom mestu na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali on je čovek koji odlično podnosi pritiske i ume da se nosi i sa željama velikih sila da nas stave tamo gde misle da treba, a da ne pitaju građane Srbije i našu zemlju šta ona misli o svemu tome -  rekao je Vulin u Srebrenici i istakao:

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE, JOVO MAMULA

- Dakle, može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali država Srbija ne menja svoj stav.

On je napomenuo da razgovori sa predstavnicima vlade u Prištini nisu razgovori o tome kako nešto treba da se prizna već kako da ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije žive bolje.

- Priština ne primenjuje Briselski sporazum zato što on ne radi u korist nezavisnosti, već protiv. Zar neko misli da bi Priština propustila za ove četiri godine da primeni Briselski sporazuma da on pomaže da se postigne nezavisnost i da država Srbija ode sa prostora Kosova i Metohije? - dodao je Vulin.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE, JOVO MAMULA

On je naglasio da Briselski sporazum, na način na koji ga je ispregovarao Aleksandar Vučić, pomaže da država Srbija ostane na prostoru Kosova i Metohije i nikako drugačije - "zato ga oni sabotiraju".

- Veoma je važno opet to ponoviti - nema pregovora o onome što je ispregovarano. Zajednica srpskih opština je definisana, određena je Briselskim sporazumom i ona ne može biti predmet novih pregovora - rekao je Vulin.

O Zajednici srpskih opština se već pregovaralo, ona samo treba da se sprovede, da se implementira, ukazao je on.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE, JOVO MAMULA

- Sve preko toga, eventualno nova pitanja, možemo da rešavamo u novim pregovorima, ali ne možemo da se stalno vraćamo unazad i da činimo ustupke da bismo dobili nešto što smo već dobili i nešto što smo već uradili - rekao je ministar Vulin.

Vulin je posetio Srebrenicu gde je, povodom proslave Dana opštine, zajedno sa predsednikom Republike Srpske obišao dečiji vrtić i halu firmu "Ekonomik grup", čiju je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    11. mart 2018 | 20:41

    E moj Vooline. Ne znaš s kim se kačiš. Ne može se protiv rogatog bez rogova.

  • Slaki

    11. mart 2018 | 19:39

    Da se odreknemo svoje teritorije necemo ni pod tacku raznog.

  • Ljubica

    11. mart 2018 | 19:32

    Prvo neka medjunarodna zajednica i Amerika pritisnu Pristinu da ispostuju dogovoreno pa tek onda moze se krenuti dalje u pregovore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA