Da li je danas rešena sudbina RTB Bor? Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije Zijin (FOTO)

Predstavnici Cijin Majning Grupe (Zijin Mining Group Co. Ltd.) su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije Zijin koji su preneli da su zainteresovani za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB Bor i da imaju ozbiljne razvojne planove za tu kompaniju.

ČELIČNO PRIJATELJSTVO SRBIJE I KINE: Predsednik Vučić razgovarao sa ambasadorom Mančangom (FOTO)

Vlada Srbije planira da raspiše u prvoj polovini ove godine, a predsednik Vučić izrazio je zahvalnost predstavnicima kompanije koji su iskazali interes za strateško partnerstvo u RTB Bor, što, kako je saopštila Pres služba Predsednika, samo potvrđuje veliku zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganja u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je poručio da je kineska kompanija Zijin dobrodošla na budućem tenederu, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja.

Predstavnici Cijin Majning Grupe (Zijin Mining Group Co. Ltd.) su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor, ali i za ceo region, izrazivši nameru da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predstavnici kompanije su istakli da je Zijin jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga po veličini u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka.

Oni su naglasili da je namera Grupe da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže između sopstvenog razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbeđivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kompanija primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbeđujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA