Šešelj: Amerika donosi ultimatum o Kosovu, jedino rešenje je savez sa Rusijom

"Ulazak Kosova u UN bi bilo priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li priznaje nezavisnost države, kad je ona članica UN" - rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije

  • 30

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da se pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu

Na pitanju Kosova se prelama sukob Amerike i Rusije

To se vidi, prema njegovim rečima, kroz dolazak američkog zvaničnika Vesa Mičela koji je, kako kaže Šešelj, došao da "uruči ultimatum" Srbiji da prihvati ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i pritisne državni vrh da uvedu sankcije Rusiji.

- Ulazak Kosova u UN bi bilo priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li priznaje nezavisnost države, kad je ona članica UN - rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da ako bi SAD sa "nožem pod grlom" naterale predsednika Srbije i Vladu da priznaju Kosovo, to bi značio "početak kraja Srbije".

On je rekao da je Mičel došao na Balkan da suzbije ruski uticaj na Balkanu i da pritisne predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prihvate uvođenje sankcija Rusiji. Šešelj je rekao da je Mičel otkrio nameru SAD da "okupiraju Brčko, kako bi pocepali Republiku Srpsku na sva dela" i kako bi se Republika Srpska utopila u federalnu Bosnu i Hercegovinu.

Šešelj je pozvao Vladu i predsednika Srbije da preduzmu hitne mere kako bi se Srbija uključila u ODKB, vojni savez pod vođstvom Rusije a zahteva od Rusije da postavi vojne snage u zapadnom delu Srbije.

- Jedini spas je u direktnom savezu sa Rusijom. Jedino Rusija može odvratiti Amerikance od njihovih suludih planova na Balkanu - rekao je Šešelj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    13. mart 2018 | 18:00

    Nisam nikad glasao za Seselja,da se razumemo,ali covek je apsolutno u pravu.Mi smo vec sad kolonija zapada a sta ce tek biti ako im popustimo sve,necemo postojati kao nacija.Sramota me je kao Srbina kad vidim koliko se izdajnika izrodilo ovde na internetu,po komentarima i lajkovima ali u stvarnom zivotu je drugacije.Mnogi bi prodali veru za veceru.

  • Sergej

    13. mart 2018 | 15:20

    Bas bi se usrecili sa rusima.postoji li neka drzava kome su doneli dobro?nato je zakon!!!

  • Kolumbo

    13. mart 2018 | 12:17

    Nije ovo novost, ali je na žalost istina. Neće se kauboji smiriti dok nas ne pokore, a na Srbima je da se odluče. Jedan glas za Rusiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA