≫ 

Zoran Đinđić je bio u "Milioneru" samo nekoliko meseci pre atentata: Sin ga je bodrio iz publike, a zastao je kod pretposlednjeg pitanja (VIDEO)

Sve što je osvojio pokojni premijer je poklonio deci bez roditeljskog staranja na Kosovu i Metohiji

  • 11

Premijer Srbije Zoran Đinđić, koji je ubijen 12. marta pre tačno 15 godina, samo par meseci pre nego što je na njega izvršen atentat takmičio se u kvizu "Milioner" u kojoj je oborio rekord i osvojio tada impozantnu sumu od 750.000 dinara.

Kako će izgledati budući spomenik Zoranu Đinđiću: Ostalo je 6 finalnih radova (FOTO)

Doktora filozofije u specijalnoj emisiji koja je publikovana 31. decembra 2002. godine u publici je bodrio sin Luka a od kuće, kako je naveo ćerka Jovana, supruga Ružica i pas Oki.

Sve što je osvojio pokojni premijer je poklonio deci bez roditeljskog staranja na Kosovu i Metohiji. Humanitarni karakter emisije, u stvari, i jeste bio razlog što je pokojni premijer učestvovao u njoj.

Đinđić je odgovorio tačno na 13 od 15 pitanja, iskoristio je sve tri vrste pomoći: pola-pola, pozvati prijatelja i pitajte publiku, ali je bez obzira na to pokazao impozantno znanje i sa domaćeg, a i sa stranog terena.

Tako je i pre nego što su mu ponudili odgovore tačno rekao ko je poražen na predsedničkim izborima u SAD 2000. godine.

Pomoć publike je, ipak, morao da zatraži za pitanje koja je takmičarka godinama bila najbolja u mačevanju u Jugoslaviji, a najinteresantnije je bilo kada je kao "pomoć prijatelja" pozvao ćerku Jovanu.

Printskrin: Youtube/Stefan Katić

Radilo se o 12. pitanju a trebalo je odgovoriti u kom filmu kosmički brod nosi ime "Nostromo". Jovana je pomogla ocu i rekla mu da je to "Osmi putnik". Tačan odgovor na sledeće 13. pitanje Đinđiću je donelo zagarantovanu sumu od 750.000 dinara, koju je i osvojio.

Zaustavio se na 14. pitanju koje je glasilo: "Kom našem poznatom glumci je deda bio rođeni Nemac?".

I bolje.

Jer da je nastavio i odgovorio da je to Stevo Žigon, osvojio bi samo 96.000 jer je reč o Zoranu Radmiloviću.

Pogledajte Đinđića u "Milioneru":

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    13. mart 2018 | 22:20

    Da ga nisu ubili ni po cemu ne bi bio upamcen . Mnogi su zaboravili koliko su mu zvizdali i gadjali ga jajima . Po cemu je poznat po gutanju zabe , sta je dobro uradio ? Cak ni Slobu da nije bilo Kostunice ne bi skinuli sa vlasti . Narvno da osudjujem ubice i nalagodavce al mi je malo pun ovih sto prave od njega nesto sto nije bio .

  • Boki

    13. mart 2018 | 16:24

    Veoma inteligentan čovek. Ne mogu shvstiti zašto je dozvolio da ga ubiju kada je znao da to žele. Govorio da ako ubiju njega, ne mogu ubiti sistem. Ubili su sistem, nakon toga je sledila decenija stagancije i loših političara.

  • mastodane

    13. mart 2018 | 16:30

    Pa kolko se ja secam bio je i Bajaga i Piksi I oni su poklonili novac.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA