Mirović: Politički odnosi Srbije i Belorusije sve čvršći (FOTO)

U razgovoru je ocenjeno i da značajan potencijal za saradnju postoji u različitim vidovima turizma, od medicinskog, agrarnog i eko-turizma, ali i na polju kulture, kroz razmenu različitih sadržaja i povezivanje institucija u toj oblasti

  • 1

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas belorusku delegaciju iz Gomeljske oblasti i tom prilikom rekao da su tradicionalno prijateljski i sve čvršći politički odnosi Srbije i Belorusije dobra osnova za operativniju ekonomsku saradnju.

Vlada Vojvodine podržala dva projekta grada Sombora u vrednosti 140 miliona dinara

U razgovoru sa zamenikom predsednika Izvršnog komiteta Gomeljske oblasti Vladimirom Privalovim, prvi čovek pokrajinske administracije ocenio je da je u zajedničkom interesu intenzivnije privredno povezivanje Srbije i Belorusije, kako bi se otvorio prostor za dinamičniju robnu razmenu, zbog čega je važno i jačanje regionalne saradnje dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Belorusija je dobar partner Srbiji i Vojvodini, a pored jakih ekonomskih i privrednih veza, vrata za saradnju otvorena su i na polju visokog obrazovanja, kroz povezivanje univerziteta i naučno-istraživačkih institucija - kazao je Mirović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U razgovoru je ocenjeno i da značajan potencijal za saradnju postoji u različitim vidovima turizma, od medicinskog, agrarnog i eko-turizma, ali i na polju kulture, kroz razmenu različitih sadržaja i povezivanje institucija u toj oblasti.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Privalov je naglasio da Belorusija poklanja veliku pažnju saradnji sa Srbijom i pozvao delegaciju iz Vojvodine da u maju poseti Belorusiju i učestvuje na tradicionalnom sajmu i poslovnom forumu, što je će biti prilika za predstavljanje potencijala AP Vojvodine i za dalji razvoj ekonomske i trgovinske saradnje, kao i proširenje međuregionalnih odnosa.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    13. mart 2018 | 16:37

    Ако Белорусија нам је заиста пријатељ,и треба пуно учити од њих,хвала Богу да се полако ви из владе позивате памети да ми са нато зликовцима: енглеском америком швапском немамо апсолутно ништа заједничког

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA