≫ 

Kako da građanima objasnimo da Ukrajina neće da igra protiv Kosova u Kijevu, a da će Srbija igrati u Kragujevcu: Vučić o otkazanoj utakmici

Predsednik Srbije je takvu odluku nazvao ispravnom

  • 20

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Brisela se uključio uživo u program, gde je komentarisao i odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i tzv. Kosova otkaže.

Nismo spremni da policija tuče ljude da bi se igrao meč! Stefanović objasnio zašto je zabranio utakmicu Srbije i Kosova

Vučić je takvu odluku nazvao ispravnom, uz komentar da čudo da nije doneta i ranije. On je poručio da se ovakav sportski meč neće igrati u Srbiji, jer "kako da građanima objasnimo da Ukrajina neće da igra protiv Kosova u Kijevu, a da će Srbija igrati u Kragujevcu".

Albanska zastava, katanac i poruka za himnu osvanuli na prostorijama Rukometnog saveza Srbije (FOTO)

Foto: Telegraf.rs

- Utakmica je otkazana opravdano. Nisu tu deca kriva! Na teritoriji Srbije neće moći da se igra, jer mi Kosovo ne priznajemo. Da se igra negde u svetu, ali ne kod nas. Navijači su pametno postupili. Došli su noć pred utakmicu i pevali patriotske pesme, svaka im čast. Šta je trebalo, da izađemo da ih bijemo? Nisu pravili probleme, uradili su to veoma pametno - zaključio je Vučić posle briselskog dijaloga sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA