≫ 

Kako su Nedićeve novine pisale o puču 27. marta: "Mračni inteligent servis, judeo-anglosaksonski sadizam i masoni"

Kako je tadašnja štampa videla martovske demonstracije 1941. godine na dvogodišnjicu od puča najbolje se vidi iz priloženih redova

  • 8

U vreme predsednika Vlade Milana Nedića  u nacističkoj Srbiji, koji je ponovo u centru pažnje javnosti zbog sudskog postupka rehabilitovanja, štampan je nedeljnik Srpski narod.

Rehabilitacija Nedića i dalje pod znakom pitanja, ali je dobio plaketu: Srpska crkva slavi lidera "vlade marioneta" iz Drugog svetskog rata

Ove novine izlazile su u periodu Drugog svetskog rata izlazio u Beogradu od 1942. do 1944. godine, a odgovorni urednik Velibor Jonić, inače poznati predratni fašista, profesor po zanimanju, ministar prosvete i vera u vladi Milana Nedića.

Kako je tadašnja štampa videla martovske demonstracije 1941. godine na dvogodišnjicu od puča najbolje se vidi iz priloženih redova.

- 27 mart, delo judeo-anglosaksonskog sadizma, mračnog Intelidžens servisa, slobodnih zidara i komunizma - naslov je teksta, koji prati konstatacija da "mir i red znače život a nered smrt Srbije. Zapamtite to!".

Srbija se pominje kao žrtva međunarodnih okršaja, u kojoj su tajna društva, teorije zavere i nerad glavni svetski i domaći problem, koji sa sobom povlači sabotaže, atentate i strane plaćenike.

Pročitajte i sami:

Foto: Twitter

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA