≫ 

48 sati posle brutalne akcije kosovske policije novi sastanak na istom mestu: Šta čeka Srbe?

Kosovski ministar infrastruktre Palj Ljekaj preti hapšenjem članovima Srpske liste ukoliko budu formirali Zajednicu srpskih opština

  • 62

Dan nakon što su predstavnici srpskih instuticija na Kosovu najavile napušatanje kosovkske vlade i samostalno formiranje Zajednice srpskih opština, a sve posle upada specijalna jedinica kosovske policije ROSU u prostorije „Mitrovačkog dvora" u Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak, kada su i uhapsile direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, danas će u tom gradu biti održana zajednička sednica odbornika dest opština sa srpskom većinom.

Ovako bi mogla da izgleda Zajednica srpskih opština na Kosmetu

Na današnjem sastanku najpre će se obratiti pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Na zahtev predsednika Srpske liste Gorana Rakić sastanak će simbolično početi u 12.44 sati, u skladu sa Rezolucijom UN 12 44, i imaće samo jednu tačku dnevnog reda - političko-bezbednosnu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista najavila je juče u Beogradu da napušta kosovske institucije, a ujedno je najavljeno i da će srpske opštine formirati 20. aprila Zajednicu srpskih opština, na petogodišnjicu od potpisivanja Briselskog sporazuma.

Inače, u Kosovskoj Mitrovici protekla je mirna noć.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Život građana vratio se potpuno u normalno stanje posle hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića.

U gradu nije vidljivo nikakvo pojačano prisustv policije, a građani su se još od juče vratili svojim redovnim aktivnostima.

Kosovski ministar infrastruktre Palj Ljekaj preti hapšenjem članovima Srpske liste ukoliko budu formirali Zajednicu srpskih opština.

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic

- Mogu biti privedeni u momentu kad budu protiv zakona i Ustava Kosova - rekao je Ljekaj za KTV i dodao da svaki korak vlada Ramuša Haradinaja sprovodi u saradnji sa državama Kvinte.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je u utorak da će Srpska lista izaći iz kosovske vlade kao i da će 10 većinski srpskih opština na Kosovu i Metohiji formirati 20. aprila Zajednicu srpskih opština.

VIDEO: Hapšenje Marka Ðurića uz šok bombe i sirene

Daljinac(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA