Čistka u SNS: Prvi operativac naprednjaka najavio isključenja i smene u stranci

On dodaje da će Izvršni odbor stranke sprovesti kontrolu

  • 93

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić najavio je da će do kraja maja neki članovi stranke i funkcioneri koji nisu dobro radili biti isključeni iz stranke ili smenjeni sa pozicije na kojoj se nalaze.

Vandalizam u Rakovici: Razbijena stakla na prostorijama stranke SNS-a

- Mora da postoji temeljna analiza rada jer nisu svi podneli isti teret tokom kampanje. Sagledaćemo i učinak naših lokalnih funkcionera u opštinama gde nisu bili izbori. Ukoliko građani nisu zadovoljni njihovim zalaganjem, ako nema rezultata, moraćemo tim pojedincima da se zahvalimo i napravimo promene. Očekujem da posao završimo do kraja maja - kaže Glišić za današnji "Blic".

On dodaje da će Izvršni odbor stranke sprovesti kontrolu.

- Posledice su predviđene statutom stranke. Za nedostojne-isključenje, za one koji nemaju rezultate - smena - rekao je on i dodao da to važi za sve u stranci, uključujući i one koji su na funkciji ministra ili potpredsednika stranke.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Komentarišući rezultate izbora u Beogradu i to što su oni pokazali slabost opozicije i da li to odgovara SNS, Glišić kaže:

- Njihova slabost je njihov problem, a rezultat je njihove lopovske politike, nerada i štetočinskog odnosa prema Srbiji i našem narodu.

Na pitanje kako vidi mogućnost da gradonačelnik Beograda postane Zoran Radojičić koji nije "vojnik stranke" i da li bi to moglo da izazove nezadovoljstvo u SNS, Glišić diplomatski odgovara da je SNS ponosna na listu "Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd", kojoj su građani dali, kako kaže, veličanstveno poverenje.

Na pitanje da li je vladi potrebna rekonstrukcija, on kaže da je uvek dobro podvući crtu i sagledati pojedinačne rezultate, šta je to što je svako od članova Vlade u okviru svog resora uradio za Srbiju i građane.

Upitan koji ministar iz SNS ne zaslužuje dalje mesto u vladi, on kaže da će to reći na sednici Predsedništva kad bude saslušao sve, video sve izveštaje i kada bude imao sve argumente za i protiv.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • robinhude84

    16. april 2018 | 10:23

    U potpunosti poodrzavam, fer i korektno!

  • Nevena

    16. april 2018 | 10:05

    Podržavam, tako i treba da se radi.

  • Dragić

    16. april 2018 | 12:10

    Ne može neko svoj nerad, sakrivati kroz razne petljancije i poznastva. Ko radi za Srbiju i Stranku treba da radi i očekuje zaposlenje i benifite, ostali srećan put u opoziciju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA