≫ 

Prvi obaveštajac Rusije kod Vučića: Evo o čemu su razgovarali (FOTO)

Sergej Nariškin direktno odgovara predsedniku Rusije Vladimiru Putinu

  • 54

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Spoljnoobaveštajne službe Ruske Federacije Sergejom Nariškinom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana, Evrope i sveta.

Vučić se oglasio o napadu na Siriju: Evo šta je stav Srbije

Dvojica sagovornika dogovorili su nastavak saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru, saopštila je Pres služba Predsednika.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratisav Gašić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pre saopštenja iz Predsedništva Srbije, šef pres službe SVR Sergej Ivanov je rekao da su u fokusu razgovora Vučića i Nariškina bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima, saopštio je šef pres službe SVR Sergej Ivanov.

- Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i trenutni međunarodni problemi. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije - preneo je Ivanov, navodi agencija Tass.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U razgovoru Vučića i Nariškina, kako se navodi, istaknuta je i važnost saradnje između dve obaveštajne službe - SVR i BIA, u borbi protiv međunarodnog terorizma i suprotstavljanje novim izazovima i pretnjama.

Nariškin je položio venac u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, rekao je Ivanov i kazao da Nariškin treba da razgovara i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i patrijarhom SPC Irinejom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vera

    16. april 2018 | 12:13

    Srbija i RUsija oduvek zajedno

  • Dalibor

    16. april 2018 | 13:41

    Medjusobno prijateljstvo, poštovanje, saradnja i zalaganje za mir su temelji odnosa Srbije i Rusije.

  • danica

    16. april 2018 | 12:29

    Informacije su uvek bitne za vodjenje politike a Rusija ipak ima mnogo vece resurse nego Srbija pa sve sto hoce da podele Srbija moze da iskoristi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA