Preteklo od izbora: Pola milijarde dinara vraćeno u budžet Srbije

Nije bilo drugog kruga

  • 1

U budžet Srbije vraćeno je 554 miliona dinara, novac koji je bio planiran, a nije potrošen za održavanje prošlogodišnjih predsedničkih izbora, saopšteno je danas na sednici Republičke izborne komisije.

Neka Šešelj prvo meni razbije nos: Jerkov nazvala lidera radikala ratnim zločincem

Za sprovođenje predsedničkih izbora u 2017. godini bilo je planirano 1,07 milijardi dinara, a utrošeno je 49,9 odsto tih sredstava.

Predsednik RIK Vladimir Dimitirijević rekao je na sednici Komisije da je 554 miliona dinara već vraćeno u budžet i objasnio da sva sredstva namenja za predsedničke izbore nisu potrošena jer nije bilo drugog kruga izbora.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

RIK je danas na sednici usvojio Izveštaj o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad Skupštine Srbije u delu koji se odnosi na redovan rad RIK i na sprovođenje predsedničkih izbora u 2017.

Ukupan skupštinski budžet za 2017. iznosio je 3,07 milijardi dinara, a od tih sredstava nešto vise od 26 miliona dinara bilo je namenjeno za redovan rad RIK-a.

RIK je, kako je rekao zemenik sekretara Komisije Branko Marinković, utrošio 90,43 odsto planiranih sredstava za redovan rad, odnosno 23 miliona dinara.

Neutrošeni novac namenjen za RIK je takođe vraćen u budžet Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

RIK DODELIO MANDATE NOVIM POSLANICIMA DJV I SRS

Republička izborna komisija dodelila je danas mandate novim poslanicima D JB Nadi Kostić i SRS Zoranu Despotoviću.

Nada Kostić, internista-endokrinolog iz Beograda, u parlamentu će zameniti Miloša Boškovića koji je podneo ostavku na mesto poslanika D JB.

Zoran Despotović, veterinarski tehničar iz Prijepolja, novi je poslanika radikala kome je mandat dodeljen umesto Zorana Krasića koji je nedavno preminuo.

Po proceduri, nakon izveštaja RIK-a, Skupština Srbije treba da potvrdi mandate novim poslanicima, a prethodno će zasedati i skupštinski Administrativni odbor.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steki

    18. april 2018 | 09:39

    Mora da pretekne kad nas teraju da otvaramo račune ja sam sa sela i treba da platim autobus 400din a da uzmem 1000čista krađa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA