≫ 

Palma: Savet bezbednosti UN da istraži ko je Srbiju bombardovao kasetnim bombama (FOTO)

- Ovih dana gledamo kako neke države govore o nekim hemijskim otrovima, da postoje u ovoj ili onoj državi, a te velike države ne bave se Srbijom - rekao je Dragan Marković Palma

  • 12

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zatražio je da Savet bezbednosti UN konačno istraži ko je izdao naređenje da se tokom NATO bombardovanja koriste kasetne bombe.

Za vodnikom Plamenom su u rat krenuli brat i otac, na Košarama je video najjezivije zločine, ali je ipak sačuvao čast srpskog vojnika (FOTO) (VIDEO)

- Ovih dana gledamo kako neke države govore o nekim hemijskim otrovima, da postoje u ovoj ili onoj državi, a te velike države ne bave se Srbijom. Ja sada želim da postavim pitanje Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji ko je dao nalog da se Srbija bombarduje kasetnim bombama i koja država je bombardovala Srbiju kasetnim bombama. Zbog toga, iz godine u godinu je sve veći broj obolelih od raka u Srbiji i svaka peta žena ne može da iznese trudnoću ili ne može da rađa.

- Za to neko mora da ima odgovornost. Ako primenjujemo neke kriterijume u pojedinim državama, zašto se taj kriterijum ne primeni i kada je Srbija u pitanju. Tražim da to bude tema Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obilazeći Prikaz naoružanja i vojne opreme kod Hale sportova u Jagodini.

Foto: Telegraf

- Vojska je uz Srpsku pravoslavnu crkvu najpoštovanija institucijaĐ'e8Đ'e8u Srbiji, jer je Vojska uvek bila uz narod i sa narodom. Narod Srbije voli vojsku. Država poslednjih godina ulaže u naoružanje i kupuje ono što je neophodno, ali to ne znači da će Srbija nekoga da napadne. Siguran sam da Srbija nikoga neće napasti, niti će neko da napadne Srbiju, jer postoji poltička stabilnost i dobri međunarodni odnosi koje naša država vodi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Želim da Srbija više nikada ne ratuje, da naša deca ne odlaze u rat, da u celom svetu postoji mir, a onima koji zagovaraju rat neka se smire i da se bavimo ekonomskom razmenom i da povećavamo ekonomsku saradnju. Da ne bombarduju neke države tako što izmisle da nešto poseduju, a nikada to ne dokažu i nigde ne postoji materijalni dokaz za to za šta ih optužuju, kao što je bio slučaj u Iraku, Libiji i sada u Siriji. I Srbija je bombardovana zbog navodnog Račka, da su tamo navodno bili albanski civili, a u nijednoj optužnici pred Haškim tribunalom ne pominje se Račak, što znači da je čista izmišljotina, kao što je bio slučaj Markale u Bosni i Hercegovini. To treba jednom da prestane - rekao je Marković i naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da tako treba i da ostane.

VIDEO: Palma se sprema za predstojeću bajkersku sezonu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIHAILOVIC

    21. april 2018 | 21:01

    Palma, Ti kao neznas ko te je bombardovao sa kasetnim petardama- Amerika,Palma,Amerika i njihovi saveznici isti oni koji AV govori na sva usta da su prijatelji Srbije i da EU nema alternativu !

  • Ivan

    21. april 2018 | 14:43

    Jeste bas cekaju tebe, a za stabilnost nabavite nekoliko s 300 i sve ce biti uredu

  • Boki

    21. april 2018 | 16:40

    Palma kao da ne zna, to pitanje o otrovima nije postavljeno da bi se došlo do pravde za Siriju, nego da bi Amerika dokazala nadmoć nad Rusijom i dodatno oslabila sankcijama, nahuškala ostale zapadne zemlje, svoje poltrone, na isto. Tako da nema pravde ni za Srbiju. Koliko dnevno dece umre od gladi? Zašto pravednici ne postave to pitanje i od svoji silnih milijardi za vojsku ne odvoje deo za napaćene duše? Nije im u interesu i neće to nikad uraditi bez obzira da li će svi pomreti u siromašnim područjima. A odgovornost za glad snose upravo najrazvijenije zemlje sveta jer industrija koju oni finansiraju i razvijeni deo najviše zagađuju planetu, čija posledica su suše, visoke temperature i nedostatak harane u južnim krajevima gde je nekad bio biološki raj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA