Vulin i Đorđević demantovali: Premijerka nije nudila ostavku na sednici Vlade, mi smo iznad toga

Svim ostalim razmiricama i različitim pogledima na svet, koje svi imamo, ne bih pridavao nikakav značaj - rekao je ministar odbrane

  • 50

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Ðorđević demanotvali su danas da je na sednici vlade bilo reči o ostavci premijerke Ane Brnabić, koju je ona, kako su pisale Novosti, ponudila nakon nesuglasice u Vladi izazvane tvitom ministra bez portfelja Nenada Popovića u vezi s hrvatskom slikovnicom za predškolce u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata".

Brnabić ponudila ostavku zbog Mihajlović i Joksimović: Vučić presekao svađu oko gej slikovnice

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da se na "sednici vlade to sasvim sigurno nije desilo i dodao "svaki ministar ima pravo na svoj stav, kao i predsednica Vlade.

- Ali imamo pravo samo na jednu poltiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, očuvanja mira i stabilnosti, ekonomskog prosperiteta Srbije - rekao je Vulin i dodao da je tu politiku formulisao Aleksandar Vučić, a ostalim razmiricama ne treba pridavati značaj.

- Svim ostalim razmiricama i različitim pogledima na svet, koje svi imamo, ne bih pridavao nikakav značaj - rekao je Vulin posle skupa antifašista Balkana.

Foto: Vlada RS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević je, takođe, rekao da Brnabićeva nije nudila ostavku.

- Da li stvarno mislite da postoji prvo sukob i da bi predsednica Vlade, koja forsira da imamo najbolji bruto domaći proizvod i da je nama bitno da našim građanima bude najbolje, zbog nekih sitnih različitih mišljenja nudila ostavku?", rekao je Ðorđević.

On je naglasio da je Vlada "mnogo iznad svega toga".

Foto: dugineobitelji.com

Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a na sednici vlade je njihov sukob, kako pišu "Novosti", poslužio kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku.

Prema izvorima tog lista, u otvoreni verbalni sukob premijerke i Popovića umešale su se i Mihajlovićeva i Joksimovićeva, otvoreno braneći Popovića koji je pre dva dana na Tviteru negodovao zbog sporne slikovnice, te je premijerka ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučići na šta je on, kako saznaje list, odgovorio da to ne dolazi u obzir.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA