Dačić u Nepalu o značaju KiM: Predsednici preneo pozdrave i pozvao je u posetu

Ministar Dačić i predsednica Nepala su na sastanku u Katmanduu razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Srbiji i Nepalu, kao i o najvažnijim međunarodnim pitanjima

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnh poslova Ivica Dačić i predsednica Nepala Biđe Devi Bandari danas su u razgovoru istakli da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, zasnovani na uzajamnom poverenju i razumevanju.

Zapostavili smo veze sa našim tradicionalnim prijateljima, a to je imalo odraza na najvažnije pitanje

Ministar Dačić i predsednica Nepala su na sastanku u Katmanduu razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Srbiji i Nepalu, kao i o najvažnijim međunarodnim pitanjima.

Ministar Dačić je upoznao predsednicu Bandari sa najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, a posebno, o izuzetnom značaju koji Kosovo i Metohija imaju za Srbiju.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Posebnu zahvalnost ministar Dačić izrazio je zbog principijelnog stava Nepala u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova" i upoznao je predsednicu Bandari o aktuelnoj situaciji na KiM.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Predsednica Bandari i šef srpske diplomatije izrazili su čvrsto uverenje da će bilateralni odnosi naše dve zemlje nastaviti da se unapređuju, a posebno ekonomska saradnja.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Dačić preneo je predsednici Nepala pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazio nadu da će predsednica Bandari uskoro posetiti Srbiju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    7. maj 2018 | 10:56

    Jel smo mi sigurni da nema par komada Ivica Dacica???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA