Četiri meseca od ubistva Olivera Ivanovića! Dronovi snimili atentat, prebacivanje loptice Beograda i Prištine, ispitana samo 3 svedoka?

Jedini pomak je peticija GI SDP da ulica ili trg u Severnoj Mitrovici dobiju ime Olivera Ivanovića

  • 4

Od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici prošlo je četiri meseca, a u istrazi nema pomaka.

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića stoji u mestu: Kako vreme prolazi, sve manje možete čuti bilo kakvu informaciju

- Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen - rekla je funkcionerka inicijative Ksenija Božovićeva  i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo.

- Nemam šta da kažem, četiri meseca su prošla, a pomaka nema - rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto.

Prema njenim rečima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute.

Printskrin: Youtube/Zipline

U saopštenjuu inicijative naznačeno je i da se pozivaju i saslušavaju članovi GI SDP i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga.

A kako su Novosti objavile, momenat mučkog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici najverovatnije su zabeležile kamere bespilotnih letelica Kfora, ali tih snimaka nema u istrazi.

Mesto u Kosovskoj Mitrovici na kojem je Oliver Ivanović likvidiran Foto: Tanjug/AP

Izvori ovog lista se pitaju kako je moguće da nema video-zapisa iz dronova vojne misije, ako se zna da su dve letelice maltene neprekidno na nebu iznad Mitrovice?

Da se istraga sabotira na sumnju navodi i objašnjenje iz istrage da kobnog 16. januara sateliti nisu mogli da snime ubistvo Ivanovića, jer je bila gusta magla, iako meteorolozi mogu nepobitno da dokažu da je tog jutra vidljivost bila - dobra.

Oliverova supruga Milena kaže da je Specijalno tužilaštvo u Prištini, koje vodi istragu, još nije pozvalo da priloži izjavu, ali očekuje da će je se setiti.

Foto: Facebook

- Nažalost, i posle četiri meseca od ubistva nemam ništa novo da kažem. Nikakvih informacija nemamo. Svakako nećemo mirno posmatrati i čekati da se zaboravi. Pitanja ćemo postavljati sve dok ne dobijemo odgovor ko je ubio Olivera - rekla je Milena Ivanović.

Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je juče, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio "čovek koji je želeo da napravi promenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan".

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Severnoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića. Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podneti na sednici Skupštine grada, rekla je ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu. Zasada je jedini opipljivi dokaz olupina spaljene "opel astre", kojom su ubice pobegle. Veruje se da su ih pomagači prebacili preko Suvog Dola u južni deo Kosovske Mitrovice, ka multietničkom naselju Doktorska dolina ili ka Brđanima. Iako je veoma bitan podatak da li je neko od stanara zgrada i okolnih kuća video neko sumnjivo vozilo ili ljude, na toj lokaciji uzete su izjave od svega tri osobe.

VIDEO: Ko je bio Oliver Ivanović?

(Telegraf.rs / beta / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    16. maj 2018 | 12:17

    Situacija se sve više hladi,pomaka nekog ozbiljnijeg nema a i bojim se da će uopšte biti,dronovi koji kruže Mitrovicom nisu naši, tako da oni te snimke da dostave našima, pre će na vrbi roditi grožđe...

  • Tigar

    16. maj 2018 | 14:48

    Kako da bas u trenutku likvidacije Ivanovica dronovi bili prisutni i snimali?Ne ver6jem u te price.

  • Тодорић

    16. maj 2018 | 11:28

    Сумњам да је ауто запаљен да би одвео истрагу на странпутице,можда уопште нема везе са убиством. Претпостављам да је убијен из зграде прекопута,и да је убица остао где је био,у свом стану.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA