≫ 

Radikali hoće da spreče održavanje festivala "Merdita, dobar dan"

- Naša je obaveza da sprečimo to na način na koji umemo - kazao je Damjanović novinarima u Skupštini Srbije

  • 6

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović najavio je danas da će ta stranka sa svojim simpatizerima sprečiti održavanje festivala „Merdita, dobar dan“ u Beogradu, ukoliko nadležni državni organi Srbije ne spreče tu manifestaciju i rad Inicijative mladih za ljudska prava koja je organizuje.

Albanci provocirali Srbe performansom o silovanju usred Beograda, pa izazvali incident (VIDEO) - ovako je izgledao prošlogodišnji skandal tokom održavanja festivala.

- Pozivamo predsednika, premijera, ministra policije i celu Vladu Srbije da pod hitno izađu sa stavom i da spreče održavanje manifestacije koja promoviše nezavisno Kosovo i spreče rad te organizacije. U suprotnom, naša je obaveza da sprečimo to na način na koji umemo - kazao je Damjanović novinarima u Skupštini Srbije.

On smatra da Srpska radikalna stranka ne pravi haos time što će sprečiti održavanje festivala, već da to čini druga strana koja pokušava da u glavnom gradu Srbije organizuje „antiustavnu i protivzakonitu manifestaciju koja podriva srpske nacionalne interese“.

Damjanović je dodao da od nadležnih organa očekuje da spreče rad kako Inicijative, tako i drugih nevladinih organizacija koje krše Ustav Srbije.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanin

- Ne može država da sa jedne strane govori da je Kosovo deo Srbije, a onda sprovodi aktivnosti koje govore da je Kosovo nezavisna država - kazao je on.

On je dodao da za Srpsku radikalnu stranku ne bi bilo sporno da manifestacija govori o teritoriji južne pokrajine Srbije, ali je ocenio da je u pitanju događaj koji govori o „državi Kosovo, koja će neku svoju kulturu prezentovati u Beogradu - i to je nedopustivo“.

Festival „Mirdita, dobar dan“ je jedinstven događaj koji od 2014. godine beogradskoj publici predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, a biće održan od 30. maja do 2. juna, najavila je ranije Inicijativa mladih za ljudska prava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1.

    17. maj 2018 | 14:18

    Sloboda mišljenja i govora treba postoji u svakom sistemu,pa kakva ona bila i cija bila,zna se šta nije dozvoljeno.To je samo mišljenje ,govor,a šta će se desiti sa tom temom samo naslućujemo,pitanje vremena kad će to stvarnost biti.To što mi to ne želimo da tako bude je nešto drugo,realitet kaže da može biti,sačekajmo dostojanstveno rezultat.

  • Dika

    17. maj 2018 | 13:52

    Ovo je stvarno za samo jedno pitanje; jeste li vi, koji ovo organizujete, normalni?

  • Nenad

    17. maj 2018 | 15:01

    Ja sam lično protiv te manifestacije. STOP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA