≫ 

Predlog strategije razvoja MUP-a u skladu sa standardima Evropske unije: Evo koje promene donosi (FOTO)

- Reč je o dokumentu koji je od velikog značaja, ne samo za Ministarstvo unutrašnjih poslova, već i za celo društvo - rekla je pomoćnica ministra

  • 5

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse, Katarina Tomašević, istakla je da je Predlog strategije razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova od 2018. do 2023. godine u skladu sa kontinuiranim reformskim aktivnostima koje se sprovode u celoj zemlji u cilju usklađivanja sa standardima EU.

Kosovo spremno za sporazum, predstojeća faza teška za obe strane: Tači o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

- Reč je o dokumentu koji je od velikog značaja, ne samo za Ministarstvo unutrašnjih poslova, već i za celo društvo. Pokušali smo da i u strategiju petogodišnjeg razvoja Ministarstva unesemo reformski duh, koji je započet donošenjem Zakona o policiji koji podrazumeva potpunu profesionalizaciju sistema - rekla je Tomašević na današnjem predstavljanju Predloga strategije javnosti u hotelu "Holidej in".

Ona je istakla da osnovu strategije predstavljaju načela definisana Zakonom o policiji.

- Izradi strategije prethodili su temeljna analiza rezultata sprovođenja prethodne strategije i sveobuhvatna strateška analiza postojećeg stanja i potreba građana i MUP-a u narednom periodu - rekla je Tomašević.

Pomoćnica ministra unutrašnjih poslova i načelnica Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević-Foto: MUP RS

Predlogom strategije razvoja definisane su tri strateške oblasti: bezbednost, razvoj insitucionalnih kapaciteta i saradnje i policija kao servis građana, dok su kao ključni ciljevi definisani: unapređenje javne bezbednosti, povećana spremnost za reagovanje u vanrednim stuacijama, unapređenje usluga koje MUP pruža građanima i razvoj E -usluga.

Predlog strategije izradila je Radna grupe koju su činili svi relevantni sektori u MUP-u, dok je izradom koordinirao Sektor za međunarodne odnose, evropske poslove i planiranje, uz podršku konsultanata angažovanih kroz program ,"Podrška razvojnim kapacitetima strateškog upravljanja i evropskih integracija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije" koji sprovodi, uz finansijsku pomoć Kraljevine Švedske, implementacioni partner IMG.

Savetnik u Ambasadi Kraljevine Švedske,Ola Anderson, na današnjem skupu istakao je odlučnost Švedske da pruži kontinuiranu podršku reformskom procesu u MUP-u Republike Srbije, za koji je Švedska razvojna agencija od 2004. godine do danas donirala više od 23 miliona evra.

Anderson je takođe naglasio zadovoljstvo napretkom Ministarstva unutrašnjih poslova u unapređenju i modernizaciji procesa rada.

Foto: MUP RS

Današnjoj prezentaciji u hotelu "Holidej in" prisustvovali su predstavnici ministarstava odbrane, finansija, pravde, prosvete, rada i socijalnih pitanja, zatim predstavnici nevladinog sektora, fakulteta za bezbednost, političkih nauka i organizacionih nauka, Instituta za kriminološka istraživanja, Kriminalističko-policijske akademije i drugi.

Oni su tokom diskusije imali priliku da postave pitanja i razgovaraju sa brojnim prisutnim predstavnicima različitih organizacioih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koji su, svako iz svog segmenta rada, odgovarali na pitanja i komentarisali predlog strategije petogodišnjeg razvoja MUP-a.

VIDEO: Pripadnici MUP-a zaplenili preko 8 kg marihuane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA