Premijerka oštro odgovorila: EU je naš strateški cilj, a Vulin ima pravo na svoje lično mišljenje

- Ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje lično mišljenje, ali državna politika je nešto drugo - rekla je Brnabić

  • 22

Stateški cilj Srbije je Evropska unija i od tog puta nećemo odustati, poručila je danas u Novom Sadu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje mišljenje, ali da je državna politika nešto drugo.

Demanti Vlade Srbije: Nije tačno da je MMF nezadovoljan, sve teče prema planu

- Mi imamo naš kurs, znamo šta nam je strateški cilj a to je Evropska unija tako da mi idemo tim koracima, mislim da je taj kurs vise puta potvrđen. Što se tiče saradnje sa svim ostalim državama, Srbija je apsolutno otvorena i u potpunosti posvećena saradnji sa svim državama - rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje da li Srbija razmišlja da promeni svoju spoljnu politiku.

Povod za to je bila izjava ministra Vulina da bi Srbija možda trebalo da promeni svoju spoljnu politiku, ukoliko Evropskoj uniji prioritet bude rešavanje pitanja Kosova.

- Ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje lično mišljenje, ali državna politika je nešto drugo - rekla je Brnabić i dodala:

- Znamo sta nam je strateški cilj ali gradimo i prijateljstvo i ekonomsku saradnju i sa drugim zemljama koje nisu članice Evropske unije. Imamo naš strateški cilj i od toga nema odustajanja - objasnila je Brnabićeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Satanista 1.

    21. maj 2018 | 18:13

    Komentari kažu da se svi mi u Srbiji okrećemo kao strašilo na vetru, treba uvideti da je EU i NATO neizbežno,pre ili kasnije.Ostaviti emocije,videti šta donosi poboljšanje svega,ipak politicari traže šta je najbolje.Malo objektivnije razmišljanje,hoćete li da budemo kaoPalestina ili Turska-pola veka kandidat za EU.

  • Djole

    21. maj 2018 | 17:57

    Mozda Vas strateski cilj! Raspisite rdferendum da cujete strateski cilj ovoga napacenog naroda!

  • Ateista senior

    21. maj 2018 | 17:34

    Premijerka je potpuno u pravu,ovo je jedan veoma veliki strateški cilj,koji je je od velikog značaja za našu zemlju, koji ne treba propustiti jer možda sledeće šanse nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA