Pokrenut proces za izradu statuta ZSO

  • 48

Proces za izradu statuta za Zajednicu srpskih opština je počeo i što se tiče srpske strane statut će biti završen u predviđenom roku od četiri meseca, odnosno u avugustu, rekao je kosovski ministar lokalne samouprave u ostavci Ivan Todosijević.

Merkel očitala bukvicu Tačiju: Priština da realizuje dogovorene sporazume sa Beogradom, pre svega ZSO i energetiku

- Sakodnevno su bila prisutna neka uslovljavanja da bi se formirala Zajednica srpskih opština. Što se tiče srpske strane, Upravljačkog tima, taj proces ide bez ikakvih smetnji - ocenio je Todosijević i dodao da druga strana, institucije u Prištini, nastoje da taj proces ne zaživi.

Upitan kako se treća strana, međunarodni faktor odnosi prema pitanju formiranja ZSO, Todosijević je odgovorio za Betu da je treća strana bila garant tog briselskog sporazuma.

Foto: Facebook/Hashim Thaçi

- Mi želimo da se ZSO formira samo po onome što je potpisano i što je dogovoreno u Briselu i nista osim toga. Znači, ni manje ni više, očekujemo da se svaka tačka, svaki zarez koji su dogovoreni u Briselu primeni - rekao je on.

Upitan da li sa treće strane neko vrši pritisak na ministre Srpske liste da se vrate u Vladu Kosova, Todosijević je odgovorio da na njih niko ne vrši pritisak jer svi znaju zašto su srpski ministri sada u tehničkom mandatu, u ostavci.

On je dodao da trenutno nema nikakvih uslova za povratak srpskih ministara u Vladu Kosova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    23. maj 2018 | 08:37

    Ako zele da se dijalog nastavo ZSO se mora formirati.

  • Mrka

    22. maj 2018 | 23:36

    Redno je i bilo to da se pokrene, mora da se lupi šakom o sto.

  • nana

    23. maj 2018 | 07:45

    Mislim da se kasni i da ce formiranje ZSO biti kako zeli druga strana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA