≫ 

Zašto su kamere u trenutku ubistva bile ugašene, a proradile tek 10 minuta kasnije? Saradnica Olivera Ivanovića otkriva detalje istrage (VIDEO)

- Istražni organi su odneli kamere dok smo bili u bolnici - rekla je Ivanovićeva saradnica Ksenija Božović

  • 4

Saradnica Olivera Ivanovića, Ksenija Božović, u izjavi za agenciju Beta navela je kako joj je u Prištini rečeno da su kamere proradile 10 minuta nakon ubistva i da su snimile samo kola Hitne pomoći koja su došla na poziv pošto je pucano na Ivanovića.

Vlasti u Prištini planiraju da odseku sever Kosova: Albanci udaraju na Brnjak i Jarinje

- Od međunarodnih predstavnika, Kfora i tužioca saznala sam samo to da kamere na našim prostorijama ispred kojih je Oliver ubijen nisu radile 12 dana, od 4. janura i da su proradile 16. januara, desetak minuta nakon ubistva kada su snimila kola Hitne pomoći - rekla je Božović šta joj je rečeno u tužilaštvu, gostujući u emisiji "Slobodno srpski", prenosi Kossev.

Prema njenim rečima, Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda još nije dobila risiver koji je oduzet zbog istrage.

- Istražni organi imaju odgovornost što nam nisu dali da pogledamo snimak već su kamere odneli dok smo bili u bolnici u koju je Oliver bio odvezen - rekla je Božović i dodala da je nemoguće da kamere nisu radile 12 dana.

Ksenija Božović iz Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda-Foto: Tanjug/Boki

Božović je dodala da će videti šta će moći da urade ako im risiver bude vraćen nakon više od četiri meseca.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara. Na njega su nepoznate osobe pucale oko 8.15 minuta.

Kamere su bile postavljene tako da postoji mogućnost da su snimile trenutak kada je Ivanović ubijen.

Šef operative Kosovske policije Željko Bojić tada je rekao da je policija skinula video zapis sa sigurnosnih kamera i sav materijal, kao i onaj prikupljen tokom uviđaja, i da ga je poslala na dalju obradu u Prištinu.

VIDEO Ko je bio Oliver Ivanović?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    23. maj 2018 | 12:33

    Obično kamere ne rade kada se neko ubija,to vam je valjda poznato.

  • Тодорић

    23. maj 2018 | 12:46

    По ком и чијем налогу је КФОР украо камере у приватном власништву,а без налога суда? И они мени причају о поштовању закона ? Шта радиш Тесла? Како си се усудио да узмеш туђе пре него што си питао власника или било кога за дозволу? Избрисали сте,али сте тиме доказали да сте против Срба.

  • jeZarkovo Tanja

    23. maj 2018 | 12:39

    Pravo pitanje ko he iskljucio a zasto to she zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA