Da li se u Bondstilu sprema operacija za udar na Brnjak i Jarinje? Evo šta kažu srpske bezbednosne službe

U Nacrtu strategije nacionalne bezbednosti piše da su oružani napadi na Republiku Srbiju u narednom periodu mogući

  • 59

Samo dan nakon što je međunarodna zajednica upozorila Prištinu da transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku ne može da izvede bez glasa Srba, pojavila se informaciju da prištinske vlasti u saradnji sa saveznicima iz NATO spremaju operaciju nasilnog preuzimanja administrativnih prelaza na severu Kosova i Metohije, Jarinja i Brnjaka.

Komisija za utvrđivanje posledica bombardovanja počinje sa radom: Prva lokacija Vranje, pa KiM

U Nacrtu strategije nacionalne bezbednosti koji je objavilo Ministarstvo odbrane, stoji da su oružani napadi na Republiku Srbiju u narednom periodu mogući i da pretnju po državnu bezbednost, između ostalog, predstavlja i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije, pa se otvara pitanje da li Srbiji preti opasnost od izbijanja rata ili je u pitanju još jedna "lažna uzbuna".

Posle okretanja glave Euleksa prilikom upada specijalaca ROSU u Kosovskoj Mitrovici i hapšenja Marka Đurića, postoji bojazan da bi i sada moglo doći do gaženja Briselskog sporazuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je Priština više puta, od početka dijaloga sa Beogradom, pogazila svoje interne propise i međunarodno pravo.

Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Brinem zbog svega što čine, ali nisam previše uplašen. Bilo bi dobro da njihovi nalagodavci, koji su učestvovali u stvaranju kosovske nezavisnosti, utiču na svoje štićenike da se ponašaju ozbiljnije i odgovornije - izjavio je on.

Prema informacijama koje su danas preneli mediji, Albanci jačaju svoje naoružanje, a u okviru planiranja operacije nasilnog zauzimanja administrativnih prelaza, naručili su 12.000 komada lakog raketnog bacača "armbrust".

Vojska tzv. države Kosovo-Foto: Tanjug/AP

Ovim saznanjima prethodila je izjava ruskog diplomate Vladimira Safronikova, da neke članice Kfora tajno obučavaju pripadnike kosovskih snaga u bazi Bondstil, koju je izrekao na poslednjoj održanoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, sa druge strane, za Telegraf.rs objašnjava da je u pitanju očigledno netačna informacija koja je plasirana u javnost.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun-Printskrin: Telegraf

- Mi smo nedavno imali sednicu zatvorenog tipa na kojoj se raspravljalo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i naše službe nemaju nikakve informacije o potencijalnim napadima - objašnjava on.

ROSU na administrativnom prelazu Jarinje:

(J.N. - j.nikolic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    23. maj 2018 | 20:11

    Mi smo na sve spremni.

  • Aleksandar Makedonski

    24. maj 2018 | 08:27

    srbija zeli politiku mira i stabilnosti

  • sale

    24. maj 2018 | 08:27

    Ukoliko je tačno da NATO pomaže kosovskim Albancima da nasilno preuzmu Brnjak i Jarinje, ovakva situacija može da destabilizuje region i da ugrozi život i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA