≫ 

Vučiću stiglo važno pismo iz Kine: Evo koju poruku je Si Điping poslao predsedniku Srbije

- Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo - navodi se u pismu

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom u svim oblastima od obostranog značaja.

Počinje velika smena ambasadora Srbije u svetu: Dačić u Beograd vraća diplomatu iz Pariza, a evo ko je sledeći

Kineski predsednik Si Ðinping ukazao je da se strateško partnerstvo dve zemalje odlično razvija i izrazio spremnost da zajedno sa Vučićem uloži napor da se državni odnosi podignu na novi nivo.

U pismu predsednika Sija se navodi da ga je Vučićevo pismo mnogo odbradovalo i da ceni to što poklanja veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom.

- Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično se razvija, učvršćuje se međusobno političko poverenje, intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dveju zemalja.

Aleksandar Vučić i Si Đinping-Foto-ilustracija: Tanjug/Vlade Srbija/Slobodan Miljević

On je ukazao da saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije.

- Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije - istakao je Si.

- Ja pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo - navodi se u pismu predsednika NR Kine predsedniku Vučiću.

VIDEO: Bombardovanje kineske ambasade 1999. slučajno ili namerno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    23. maj 2018 | 19:39

    Nesumnjivo je da iz Kine dolaze nove investicije u Srbiju.

  • Davor

    23. maj 2018 | 19:38

    Pismo podrške koje nam mnogo znači u ovom trenutku.

  • Sandra

    23. maj 2018 | 20:12

    Ovo je zaista pismo podrske i lepih reci,nasa zemlja je cenjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA