Premijerka ugostila ambasadora Italije: Lo Kašo pohvalio napredak Srbije, a onda je izneo i svoj lični utisak (FOTO)

Srbija je za Italiju faktor stabilnosti u regionu i važan ekonomski partner, naglasio je Karl Lo Kaš, dodajući da će njegova zemlja nastaviti snažnu podršku Srbiji u oblasti evrointegracija, borbe protiv korupcije, u domenu vladavine prava

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim ambasadorom Republike Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu i napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Brnabić: Poslovna klima u Srbiji dobra (FOTO)

Na sastanku su razmotrene i mogućnosti unapređenja saradnje dve zemlje, pre svega u oblasti ekonomije i investicija.

Premijerka Brnabić podsetila je da su odnosi Srbije i Italije prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše kontinuirani dijalog na visokom nivou i obostrana podrška u pitanjima od strateškog interesa.

Foto: Vlada Srbije

Italijanski ambasador rekao je da je Srbija za Italiju faktor stabilnosti u regionu i važan ekonomski partner i naglasio da će njegova zemlja nastaviti snažnu podršku Srbiji u oblasti evrointegracija, borbe protiv korupcije, u domenu vladavine prava, kao i politici regionalne stabilnosti.

Foto: Vlada Srbije

Lo Kašo je pohvalio napredak Srbije postignut sprovođenjem teških reformi, ističući da je to i lični utisak, s obzirom da je do 2008. godine u ambasadi Italije u Beogradu obavljao funkciju zamenika šefa misije.

Sagovornici su se saglasili da su obe države opredeljene za dalje unapređenje ekonomske saradnje, za koju postoji veliki potencijal.

Foto: Vlada Srbije

Ambasador Lo Kašo podsetio je da će dve države u narednoj godini obeležiti i dva važna datuma, 140. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva država.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. maj 2018 | 14:53

    Ovo ima samo kod nas da visoki zvanicnice ugoste neke ambasadore pomocnike pomocnika zamenika drzavnog sekretara,da otvaraju privatne fabrike seoske mostice i sl. Smesni smo ali mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA