Premijerka i predsednik Srbije ugostili bivšeg državnog sekretara SAD: Šta je potrebno za privlačenje američkih investicija u zemlju (FOTO)

Domaćini su naglasili da će Srbija još više ulagati u razvoj sektora informacionih tehnologija, koji već danas učestvuje sa 9,2 odsto u ukupnom izvozu Republike Srbije

  • 90

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primili su danas bivšeg državnog sekretara SAD Džona Kerija i jednog od najznačajnijih američkih biznismena Tima Kolinsa.

NATO STEŽE OBRUČ OKO SRBIJE: Ugasiti "liniju vatre" i zaustaviti Putina

Tokom radnog ručka sagovornici su razgovarali o očuvanju mira i stabilnosti u regionu i saglasili se da je  unapređenje poslovnog ambijenta od ključnog značaja za privlačenje američkih investicija u Srbiju.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su naglasili da će Srbija još više ulagati u razvoj sektora informacionih tehnologija, koji već danas učestvuje sa 9,2 odsto u ukupnom izvozu Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Aleksandar Simić

Jačanje sektora informacionih tehnologija maksimalno će ubrzati razvoj privrede Srbije i značajno doprineti stopi rasta bruto domaćeg proizvoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    24. maj 2018 | 16:26

    Vučić je jedan od retkih političara koji uživa poverenje tolikog broja svetskih zvaničnika.

  • Gaga

    24. maj 2018 | 17:58

    Treba ulagati sto vise u IT sektor!

  • Jelena

    24. maj 2018 | 15:41

    Srbija zeli da prosiri i razvija sektor informacionih tehnologija pomocu novih inevsticionih ulaganja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA