≫ 

Mekalister: Nastaviti reforme, Brnabić: Srbija pouzdan partner (FOTO)

Mekalister je pohvalio napore koje Vlada Srbije čini na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i ukazao na važnost nastavka reformi

  • 54

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u četvrtak u razgovoru sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom da Srbija izuzetno ceni podršku koju Evropski parlament pruža našoj zemlji u procesu evropskih integracija.

Premijerka i predsednik Srbije ugostili bivšeg državnog sekretara SAD: Šta je potrebno za privlačenje američkih investicija u zemlju (FOTO)

Srbija je, prema rečima premijerke Brnabić, u prethodnom periodu, prepoznata kao ravnopravan i pouzdan partner Evropske unije što je i potvrđeno na nedavno održanom Samitu o Zapadnom Balkanu u Sofiji.

Brnabić: Srbija je prepoznata kao ravnopravan i pouzdan partner EU, Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Mekalister je pohvalio napore koje Vlada Srbije čini na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i ukazao na važnost nastavka reformi, pre svega, kada su u pitanju poglavlja 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i reforme pravosuđa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

RAZGOVORI VLADE SA NOVINARSKIM UDRUŽENJIMA

Kada su u pitanju reforme u domenu vladavine prava i reforme pravosuđa, premijerka je poručila da će se pristupiti u skladu sa predstavljenim ocenama i preporukama Venecijanske komisije, ističući da je to najvažniji zadatak države u predstojećem periodu.

Brnabić je objasnila da su u toku intenzivni razgovori predstavnika vlade sa svim relevantnim novinarskim i medijskim udruženjima, kako bi se što brže pristupilo usvajanju Medijske strategije i zajednički došlo do najboljih rešenja koje obezbeđuju prava i slobode medija u Srbiji.

Ana Brnabić i Dejvid Mekalister, Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Mekalister je ukazao na to da je regionalna saradnja i jačanje odnosa sa susedima, kao i nastavak politike pomirenja, spoljnopolitički prioritet koje Srbija treba i dalje da sledi, naglašavajući da je nastavak dijaloga sa Prištinom, ključan za stabilnost regiona.

Mekalister je rekao da očekuje da će Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji, čije se usvajanje očekuje do kraja 2018. godine, pružiti dodatni podsticaj evropskim integracijama Srbije, navedeno je u saopštenju.

VIDEO: Obraćanje Vučića novinarima nakon Samita EU

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA