≫ 

Vučić ne zna kada će biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine: Ne bežimo od razgovora, ali hoćemo rezultate

Vučić je kazao da je Beograd ispunio sve svoje obaveze i da nije istina da postoji i jedna neispunjena, dok druga strana nije ispunila jedinu koju je imala

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Beograd spreman da razgovara sa Prištinom, ali da mora da vidi rezultate tih razgovora, te da građani treba da imaju poverenja da se naš tim bori za interese svoje zemlje i svih svojih građana.

Proslava Dana policije pokazala svu moć srpskih momaka i devojaka u plavom: Svi su oduševljeni defileom, vozilima i oružjem (FOTO) (VIDEO)

Vučić je, u izjavi novinarima nakon centralne manifestacije povodom Dana policije, na pitanje kada će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da ne beži od razgovora i da ne zna kako će biti nastavljeni.

- Da li u junu, julu ili avgustu, ne znamo. Ne bežimo od razgovora - naglasio je on.

Policiji novo povećanje plata: Oni moraju da dobiju priznanje kakvo zaslužuju, poručio Vučić

Vučić je kazao da više ne može da ide na sastanke i ne ponese Briselski sporazum, i ukaže na ono što je ispunjeno, a šta ne, zbog čega se smučio svima.

Foto: Marko Jovanovic

- Svaki put postavim pitanje koje ostane bez odgovora. Mi smo spremni da razgovaramo, ali moramo da vidimo rezultate tih razgovora - poručio je on.

Vučić je kazao da je Beograd ispunio sve svoje obaveze i da nije istina da postoji i jedna neispunjena, dok druga strana nije ispunila jedinu koju je imala.

Foto: Marko Jovanovic

- Najpre da vidimo da ispune tu svoju jednu obavezu. Ako neće, možemo da razgovaramo o kranjem rešenju, ali ono ne može biti da Srbija da sve, a ne dobije ništa, i da se oni saglase da Srbija postoji kao država i da zbog toga budemo srećni - istakao je on.

Vučić je kazao da narod treba da ima poverenje u svoje predstavnike jer se oni bore za interes svoje zemlje i sve svoje građane i nastaviće da takvu politiku vode.

- Nije lako sa nama pregovarati. Spremni smo na kompromise i ustupke, ali mora da postoji takva volja i s druge strane - rekao je on.

Foto: Marko Jovanovic

Na pitanje što niko u prošlosti nije reagovao kada je od 2000. godine UNMIK opozvao srpske zakone na KiM i donosio svoje, Vučić je odgovorio da ne vredi govoriti o tome šta je bilo.

- Niko nije reagovao, gledali su da prećute, ne boreći se ni za šta. Zato se sada mi borimo da pomerimo stanje iz ambisa. Od kuknjave šta smo propustili nema ništa i ostaje na istorijskim analizama da to vide - objasnio je on.

Rekao je da je slika i prilika sada drugačija i da se država ponaša ozbiljnije i odgovornije.

U Srbiji više niko ne može da ubije premijera!

Da je Srbija sada jedna druga zemlja i da u njoj više niko ne može da ubije premijera, poručio je predsednik Srbije.

Vučić i Brnabić u razgovoru Foto-ilustracija: Tanjug/Dimitrije Goll

- To je nemoguće. Sačuvaćemo našu Anu (Brnabić) na sve moguće načine i to je nemoguće - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li može da se desi da ponovo u Srbiji bude ubijen premijer.

Vučić je prethodno na centralnoj manifestacija odao priznanje policiji koja štiti slobodu, spokoj, mir i bezbednost, zakon i građane bez obzira na pol, versku i drugu pripadnost, kao i našu decu i budućnost.

"Afera Jeremić": Neka nadležni organi rade svoj posao

Na pitanja novinara u vezi "afere Jeremić" da će nadležni organi da rade svoj posao, kao što su već počeli nadležni organi nekih drugih država.

Vučić je, na pitanje kako komentariše najavljenu tužbu Vuka Jeremića protiv njega, naveo da je sve to u redu, a o tome da je uplaćeno na račun organizacije koju Jeremić vodi milion i 300.000 dolara rekao da će nadležni organi sve to rešavati u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- A vidim da su neki organi drugih država u skladu sa svojim zakonima značajne mere već preduzeli, te su kriminalci i banditi iza rešetaka. Tako da sve ima svoj početak i kraj. Važno je da nadležni organi svoj posao rade u miru, a onda će se videti ko je gde i kako i na koji način i zbog čega bio finansiran. To je pitanje za nadležne državne organe - istakao je predsednik Srbije.

Naveo je i da "jedva čeka sve te junake što gone do Strazbura", a svakodnevno o svima iznose laži, ali i dodao da kada im se ukaže istina i pokaže da je reč o osobi koju je nazivao bratom koja je sada iza rešetaka - "onda izvini nije mi više brat - šalio sam se".

Na konstataciju i pitanje da li je realno da se za konsultanste usluge daju milioni dolara, Vučić je dodao da "neki nadležni organi u Americi kažu da nije i videćemo šta će da kažu naši nadležni organi".

Predsednik Srbije ranije je, komentarišući vest da su u SAD uhapšeni ljudi poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića, rekao da je tu reč o "ozbiljnoj međunarodnoj bandi lopova predvođenoj Jeremićem".

Mediji su ovih dana naveli da je reč o Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou, koji su uhapšeni u korupcionističkoj aferi u SAD, a koji su bliski saradnici Jeremića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesa

    28. maj 2018 | 07:28

    Srbija je sve obaveze koje je preuzela ispunila i više i pokazala dobru volju za dalje pregovore.

  • jela

    27. maj 2018 | 14:29

    Razgovori Beograd-Pristina ce biti nastavljeni,ali uz dijalog koji ce doneti rezultate i saradnju obe strane

  • Bojana

    28. maj 2018 | 07:26

    Mislim da Evropa uvidja da je Srbija za saradnju, ali isto tako mora kazniti albance zbog nepostovanja Briselskog sporazuma!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA