U Beogradu grmeli "Lazar" i "Miloš", a 400 kilometara dalje Hrvati se hvalili akrobatskom grupom: MUP Srbije vs Hrvatska vojska (FOTO) (VIDEO)

Iako se ne mogu ni porediti ni pravima i obavezama, koje su im propisane ustavima i zakonima, kao ni opremom, oružjem i oruđujem koje treba da poseduju, ne možemo se odagnati utisku da su srpske policijske snage pokazale da su opremljenije i sposobnije od odbrambenih snaga Hrvatske

  • 13

Istorija je tako uredila da istog datuma MUP Srbije i Hrvatska vojska obeležavaju svoj dan. To je ujedno bila i prilika da se svako pohvali pred građanima onim šta poseduje i čime može da odgovori na bezbednosne izazove. Iako, ruku na srce policija i vojska se ne mogu ni porediti ni pravima i obavezama, koje su im propisane ustavima i zakonima, kao ni opremom, oružjem i oruđujem koje treba da poseduju, ne možemo se odagnati utisku da su srpske policijske snage pokazale da su opremljenije i sposobnije od odbrambenih snaga Hrvatske.

Proslava Dana policije pokazala svu moć srpskih momaka i devojaka u plavom: Svi su oduševljeni defileom, vozilima i oružjem (FOTO) (VIDEO)

Centralnom manifestacijom ispred Doma Narodne Skupštine Srbije, uz egzercir Žandarmerije, policijske orkestre Srbije, ali i gostiju iz Mađarske i Poljske, pokaznu vežbu i svečani defile pešačkih formacija i ešalona službenih vozila, obeležen je juče Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Pripadnici Žandarmerije su prikazali egzercir, koji su uvežbali do najsitnijih detalja.

Foto: Marko Jovanovic

Usledio je zatim specijalni deo programa - pokazna vežba Jedinice za obezbeđenje MUP-a Srbije.

Posle pokazne vežbe usledio je svečani defile pešačkih formacija, policijskih službenika i ešalona službnih vozila MUP-a.

Foto: Marko Jovanovic

Videli smo kvadove sa kojima raspolože srpska Žandarmerija.

Foto: Marko Jovanovic

Prikazani su i terenski džipovi marke "Land Rover Defender" opremljeni mitraljezima.

Foto: Marko Jovanovic

Javnost je videla i BOV-ove Žandarmerije, koji služe za razbijanje demonstracija.

Foto: Marko Jovanovic

Ali i one BOV-ove, koji su na raspolaganju specijalnim jedinicama MUP-a.

Foto: Marko Jovanovic

Moćno su izgledali i pripadnici Žandarmerije u opremi za razbijanje demonstracija.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ipak, najveće oduševljenje je izazvao prikaz vozila "Lazar", delo srpske namenske industrije.

Foto: Marko Jovanovic

Za kraj je ostavljen prelet helikoptera MUP-a Srbije.

S druge strane Dunava, nekih 400 kilometara dalje, u sklopu obežavanja Dana Hrvatske vojske, na prostoru zagrebačkog Sportsko-rekreacionog centra "Jarun" održan je program u okviru kog su pripadnici Oružanih snaga Hrvatske javnosti prezentovali svoje veštine.

Foto: morh.hr

Posle preleta borbenog aviona MiG-21, pripadnici Počasno-zaštitne jedinice prikazali su vojno-akrobatski program, dok su Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo i Zapovedništvo specijalnih snaga izveli zajedničku pokaznu vežbu MINEX "Jarun 18".

Foto: morh.hr

Tokom vežbe demonstrirano je združeno delovanje kopnenih, vazdušnih i specijalnih snaga u napadu na otpornu tačku i neutralizaciju protivnika u slučaju terorističke pretnje.

Foto: morh.hr

Vrhunac programa bio je nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“.

Foto: morh.hr

Inače, ovo su oficijalne fotografije Ministarstva odbrane Hrvatske, kojima su se pohvalili na svojoj internet prezentaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    28. maj 2018 | 13:48

    Gde su 'rvatima cuvene Kajove kojima su se hvalili. Izgleda da ne znaju da upravljaju sa njima ili nesto ne lete. Ova jedna 21 me podseti na ono kad je Albanija nudila pomoc Kini dok su bili u dobrim odnosima. Hocete da vam posaljemo u pomoc jedan ili oba aviona. Ovi ne mogu ni dva da ponude. Nikada kroz istoriju Hrvati niti su bili vojska niti su imali cestitu vojsku. Vazda su bili podrepasi i sada su. Oprema nase policije malte ne je na nivou americkih foka.

  • Srb

    28. maj 2018 | 16:23

    Hrvati nikada nisu ni imali vojsku, oduvek ih je neko oslobadjao ili su bili pod 'necijom sapom'.

  • Nesa

    28. maj 2018 | 18:24

    na žalost, pobedili su kad je trebalo. Sad im vojska više ne treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA