≫ 

Čepurin o podeli Kosova: Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju!

Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje, koje ona smatra da je najbolje za nju, mi ćemo podržati - rekao je Čepurin

  • 66

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin, izjavio je da bi Rusija prihvatila podelu Kosova i Metohije ako Srbija bude smatrala da je to najbolje rešenje za nju.

Zašto je po Dačiću podela najbolje rešenje za Kosovo: Ja to govorim desetak godina

To je Čepurin rekao za dnevnik "Alo" komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da bi i „Albanci pristali na podelu Kosova, kao i da je to i njima u interesu“.

- Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje, koje ona smatra da je najbolje za nju, mi ćemo podržati - rekao je Čepurin za "Alo".

On je dodao da do valjanog rešenja treba doći u dugom procesu dijalog.

- Ne vidim ništa što bismo morali preko kolena lomiti i brzo rešavati - objasnio je ambasador Ruske Federacije u Beogradu uz naglasak na činjenicu da će Rusija podržati svaku odluku Srbije, jer, kako kaže, i dalje važi stara parola: ''Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju''.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Za Moskvu je samo bitno da to rešenje koje se ponudi bude u interesu Srbije. Nemam sumnje da će Vlada Srbije, predsednik Vučić i ministar Dačić uraditi ono što je najbolje za zemlju - rekao je ruski ambasador.

Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnjih promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju.

- Rusija se menja u unutrašnjoj sferi, ali veze sa Srbijom i dalje ostaju čvrste. Očekujem da će saradnja dve zemlje biti mnogo bolja i jača - rekao je, a na pitanje kako komentariše izjave zvaničnika iz Brisela, da će „Srbija kad-tad morati da okrene leđa Rusiji“, odgovorio je da "do toga nikada neće doći".

VIDEO Vučić: Građani znaju ko radi u njihovom interesu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. maj 2018 | 13:01

    Naša braća, zajedno su sa nama u svemu ovome.

  • Boban

    30. maj 2018 | 12:49

    Rusiji je u interesu da se kosovsko pitanje reši na nacin koji jedino odgovara Srbiji bez obzira koliko je realno ili ne, bitno je samo da Srbija to podrzi i nece izostati podrska prijateljske Rusije.

  • Bojan M

    30. maj 2018 | 13:01

    Rusi nas nikada nisu ucenjivali, dva bratska naroda su uvek na istoj strani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA