Hodžaj i Čepurin se prepiru oko srpske zemlje: Haradinajev zamenik protiv podele Kosova

Ponovo priča o promeni granica na Balkanu

  • 2

Ambasadorova priča o podeli je pokušaj uvoza ruskog pristupa podele iz Evroazije do Balkana. Granice Balkana su nepromenljive i svaka ideja o podelama je izvor konflikata. Ne hvala! - poručio je zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj.

Brišu srpske granice: Ukida se kontrola putnika na prelazima ka Albaniji

To je bio njegov odgovor na komentar ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina, koji je rekao da Rusija poštuje stav Srbije, i da će podržati bilo kakvo rešenje za koje Srbija smatra da je najbolje za državu.

Kako prenosi prištinska "Gazetaexpress", Čepurin je na ovaj način prokomentarisao izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića, koji je kazao da će "Albanci prihvatiti podelu Kosova", kao i da je to "u njihovom interesu".

- Ne vidim zašto moramo brzo da rešimo ovo pitanje - rekao je Čepurin, koji je dodao i da do valjanog rešenja treba doći dijalogom.

List navodi i da je na pitanje da li će Srbija poslušati Brisel i na kraju se okrenuti od Rusije, Čepurin rekao: To se nikada neće desiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    31. maj 2018 | 12:32

    Kosovo je srpsko bilo vazda i bice....svaka okupacija prestane prije ili kasnije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA