≫ 

Haški osuđenik kod ubice premijera: Šešelj posetio Zvezdana Jovanovića u Zabeli

Šešelj je rekao i da očekuje da dobije od Zvezdana Jovanovića isto punomoćje koje je dobio od Ulemeka

  • 11

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je osuđen pred Haškim trubunalom na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata, posetio je danas Zvezdana Jovanovića, osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Ðinđića, dan nakon što je posetio Milorada Ulemeka Legiju.

Šešelj je rekao i da očekuje da dobije od Zvezdana Jovanovića isto punomoćje koje je dobio od Ulemeka, kojim se lider radikala, kako tvrdi, ovlašćuje da u njegovo ime pokrene reviziju postupka u kojem je osuđen za najteže krivično delo ubistvo.

- Očekujem da dobijem neke informacije, da mi potpiše punomoćje, da se priključim njegovom pravnom timu. Da zajedno sa njegovim advokatom preduzimam mere da se izborimo za obnovu postupka - rekao je Šešelj.

Zvezdan Jovanović je kao pripadnik nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti zajedno sa Miloradom Ulemekom Legijom osudjen zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića 2003. godine.

Šešelj je kazao da je ta saradnja pokrenuta na inicijativu Jovanovića i Ulemeka, ali da se za pravo da dodje u zatvorsku posetu "bori već mesecima", ne zbog zabrana, već zbog odugovlačenja nadležnih institucija.

Rekao je i da očekuje obnavljanje postupka vodjenih protiv bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije.

- Mislim da su argumenti toliko jaki da se ponavljanje postupka ne može izbeći - kazao je Šešelj.

VIDEO: Nikada objavljene fotografije Vojislava Šešelja

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    1. jun 2018 | 12:39

    Pravda je spora ali dostižna. Podrška za naše Heroje!

  • Zekara

    1. jun 2018 | 13:13

    Kako haski optuzenik, pa zar nije oslobodjen svih optuzbi, a to sto su ga kao osudili, ma to je cista budalastina, eto da ne bi moga da tuzi hag i uzme odstetu, ko zna sta ce sad sve da ispliva

  • ljubica

    1. jun 2018 | 13:39

    kada pomislim zasto su osugjeni mene zaboli glava.seselj umesto da se bavi nekim korisnim poduhvatima on takmici se sam sa sobom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA