Od ubistva Ranka Panića ovakvo političko nasilje u Srbiji nismo videli: Đurić osudio napad na građane tokom blokade saobraćaja

- Srbija nije zemlja u kojoj može da se toleriše ovakav akt nasilja - rekao je direktor Kancelarije za KiM

  • 12

Potpredsednik GO Srpske napredne stranke, Marko Ðurić, izjavio je da je prilikom protesta zbog cene goriva danas napadnut nedužan stanovnik Beograda, da je to neviđen akt nasilja, gde je i "pala krv" i zatražio reakciju nadležnih organa.

Paprene kazne za sve koji blokiraju saobraćaj zbog cena goriva: Demonstrante čeka pakao

- Napadnut je nedužan stanovnik Beograda samo zato što se usudio da pita zbog čega Ðilasovi, Jankovićevi, Jeremićevi, Tadićevi batinaši to rade. Usudio se da pita i dobio batine od huligana - rekao je Ðurić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da SNS traži da počinici tog gnusnog akta nasilja budu izvedeni pred lice pravde.

Kako je rekao, Srbija nije zemlja u kojoj može da se toleriše ovakav akt nasilja, koji se, kaže, nije desio od ubistva Ranka Panića.

- Zbog toga je neophodno da se u skladu za zakonom i procedurama i postupi - dodao je Ðurić.

Marko Đurić-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodao je da je na sve što se dešavalo i što se dešava SNS mesecima upozoravala - "da će u nedostatku argumenata, politike i podrške građana pokušati nasilnim metodama da dođu na vlast u Srbiji i da se, u nedostatku politike, upuštaju u obmanu i laž".

On je rekao da neki od onih koji pozivaju građane na takve akcije imaju prijavljene imovine 25 miliona evra, a slična situacija je i sa drugima.

- Tadić poziva na protest, tobože na nezadovoljstvo zbog povećanja akciza, a upravo su ih oni, svi zajedno dok su bili na vlasti 2009. godine povećali 54 odsto. Pogledajte ''Službeni glasnik'' od 22. januara 2009. godine - rekao je Ðurić.

Samo u tom danu, naveo je, po nalogu režima Tadića, Jankovića, Ðilasa, povećane su akcize sa 27,5 dinara po litri na čak 42 dinara.

Saša Janković i Dragan Đilas-Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Lažu na isti način i u vezi sa cenom elektirčne energije - kazao je Ðurić.

Kako je rekao, oni koji su ekonomiju zemlje i standard građana uništili, pokušavaju građane da uvuku u pokušaj destabilizacije u zemlji.

- A jedini cilj im je da dođu na vlast, kako bi mogli da nastave pljačku - istakao je Ðurić i dodao da građani oko toga ne bi trebalo da imaju dilemu.

Takođe je dodao da građani ne treba da imaju dileme da iza tih protesta stoje Tadićevi, Jeremićevi, Ðilasovi ljudi, koji se "hvale time po društvenim mrezazma".

Ðurić je podsetio i na reči predsednika Srbije da se miran protest može razumeti, ali ne i maltretiranje majke sa detetom, zaustavljanje patrijarha, kao i na desetine hiljada građana u njihovim poslovima.

 

Ðurić je ukazao da je Miškovićev saradnik Dragan Murar tvitovao i pozvao "da padne krv", i naveo da je nekoliko sati nakon toga "krv i pala", a prebijanje građana je opomena Srbiji.

Kako je rekao, oni koji organizuju proteste, nemaju nikakvu politiku, i "vidi se tajkunski i mafijaški rukopis političara koji su zemlju zavili i crno".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    11. jun 2018 | 18:38

    Pristalica sam vladajuce stranke al podrzavam proteste jer je to bezobrazluk! Doleee cene goriva! PROTEST PODRZAVAM!

  • Milan

    11. jun 2018 | 17:18

    Ako su oni bili banda morate da budete i vi?!!! Sta se prepucavate,pljunem ja i na vas i na njih,svi ste isti,neka se pojavi jedan politicar na protestu ako sme,da vidimo koga gradjani to podrzavaju!!! Dajte nam da zivimo,briga me za tadice,jovanovice,dinkice i vucice!!!

  • Klimt - Bec

    11. jun 2018 | 18:46

    Po kojoj logici je u Makedoniji gorivo jevtinije nego u Srbiji? Pa dizel je jevtiniji za 20 dinara po Litri, mogli smo da se u Nedelju po podne u to i uverimo u emisiji SAT na RTS-u!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA