≫ 

Svečanost povodom nacionalnog praznika: Čepurin dočekao važne zvanice na prijemu u ambasadi Rusije i poslao bitnu poruku (FOTO)

Rusija danas slavi državni praznik, dan kada je 1990. usvojena Deklaracija o državnom suverenitetu, a kroz godinu dana od tada održani su i prvi izbori za predsednika zemlje

  • 0

Povodom nacionalnog praznika, Dana Rusije, u ambasadi te zemlje u Beogradu večeras je priređen svečani prijem na kome je ambasador Aleksandar Čepurin poručio da će Rusija uvek podržavati Srbiju u najsloženijim pitanjima, kao što je traženje "prihvatljivog kompromisa sa Prištinom".

Zbog koje utakmice bi Vučić otputovao na Svetsko prvenstvo?

Na prijemu, kome su prisustvovali predsednica Vlade Ana Brnabić, i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, Čepurin je uz dobrodošlicu gostima rekao i da Rusiju i Srbiju spaja hiljadu godina bratske ljubavi i uzajamnog razumevanja.

Rusku ambasadu posetio je ranije danas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na samom početku svečanosti prikazana je njegova poruka čestitke ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu. Čepurin je poručio da će njegova zemlja uvek podržati Srbiju u najsloženijim pitanjima, uključujući i očuvanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

- Znamo da su Srbi otporan narod. Podržaćemo Srbiju u traženju prihvatljivog kompromisa sa Prištinom, a pravni osnov za taj kompromis je Rezolucija 1244. Važno je da se on traži bez bahatog spoljnog pritiska - rekao je ambasador zvanicama.

On je izrazio uverenje da će saradnja dve zemlje, koju danas aktivno razvijaju, u narednim godinama biti na višem nivou.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

- Energično ćemo razvijati veze u političkoj, ekonomskoj, vojnotehničkoj i kulturnoj sferi. Razvijaćemo i veze između gradova i regiona - rekao je Čepurin i pozdravio rukovodioce regiona i gradonačelnike srpskih gradova koji su došli na prijem.

Svečanost je u duhu predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Rusiji, a tim povodom održana je i kratka lutrija, u kojoj su sve zvanice imale priliku da učestvuju.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Čepurin je istakao da njegova zemlja danas živi u iščekivanju prvenstva u fudbalu, a da će za srpsku reprezentaciju to biti gotovo "domaći" šampionat.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Prijemu povodom ruskog praznika prisustvovali su ministri u Vladi Srbije Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zoran Ðorđević, Vanja Udovičić, kao i patrijarh srpski Irinej, predstavnici javnog i političkog života, diplomatskog kora...

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Rusija danas slavi državni praznik, dan kada je 1990. usvojena Deklaracija o državnom suverenitetu, a kroz godinu dana od tada održani su i prvi izbori za predsednika zemlje.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Zvanični naziv "Dan Rusije" praznik je dobio 2002. godine, a obeležava se brojnim manifestacijama, prazničnim šetnjama i vatrometom.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA