Bura u Skupštini! Opomene odmah na početku i pauza da se smiri situacija

Opomenu je odmah na početku današnjeg rada zaradio poslanik DS Radoslav Milojičić

  • 10

Poslanik DS Radoslav Milojičić dobio je danas opomenu u Skupštini Srbije tokom polemike njegovog partijskog kolege Balše Božovića i šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića. Predsedavajući Veroljub Arsić je zbog serije polemika odredio petominutnu pauzu.

U Jeremićevoj stranci tvrde da ne stoje iza protesta, SNS poručuje: Ponavljaju svoje banalne i drske laži

Milojičić je dobacivao iz poslaničkih klupa, ali se u prenosu nije moglo čuti šta je govorio i zbog čega je dobio opomenu. Božović je u parlamentu najpre govorio o predlozima zakona, koje je obrazložio ministar Branko Ružić, citirajući njegovu jučerašnju izjavu da je cilj zakona da uprava bude efikasnija, ali je ustvrdio da to nije tako u praksi i nije u skladu sa onim što se dešava na terenu.

On je rekao da jedan član rukovodstva SNS posećuje opštinu Paraćin, i pokušava da nametnu većinu koja nije u skladu sa voljom građana na izborima, kako bi predsednik opštine Paraćin Saša Paunović bio smenjen. Odgovorio je Aleksandar Marković iz SNS rekvaši da je Božović, koji sve najgore priča o SNS i njenim članima, najgrublje prekršio dostojanstvo Narodne skupštine.

- Što je još gore, silne neistine je upotrebio kada je govorio o Paraćinu. Pominjao je nekakvog Zelju ili šta je već pominjao - rekao je Marković i dodao da tom opštinom vlada "grupa kriminalaca predvođena paraćinskim despotom Sašom Paunovićem".

On je poručio Božoviću da niko ne želi da ruši izbornu volju i da ne izmišlja batinaše, ističući da SNS nema veze sa tim i da će vlast u Paraćinu (koju vodi DS) zameniti građani na izborima.

Poslanici SNS u Skupštini Srbije - Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanovic

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović je rekao da je prekjuče pretučen Božidar Milić star 48 godina, kome su oba oka zatvorena, od strane batinaša Dragana Ðilasa, Vuka Jeremciha i Boška Obradovića samo zato što je pitao one koji su blokirali puteve džipovima i BMW-ima zašto to rade.

O batinašima, kaže Martinović, pričaju oni koji su policijskim čizmama gazili i ubili Ranka Panića i koji su 2008. godine slali brigade da nasilno ruše vlast po opštinama koja nije bila po njihovoj volji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA