Sijarto preneo Vučiću Orbanovu poruku: Na sastanku u Predsedništvu razmotrena regionalna situacija (FOTO)

Predsednik Vučić i ministar Sijarto razgovarali su o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama Srbije

  • 23

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Petera Sijarta, koji mu je preneo pozdrave premijera Viktora Orbana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Vama, dragi Vladimire, želim puno uspeha: Vučić na ruskom pročitao čestitku povodom nacionalnog praznika Rusije (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Vučić i ministar Sijarto razgovarali su o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama Srbije.

Predsednik Vučić je naglasio trajno opredeljenje Srbije da unapređuje odnose sa severnim susedom, konstatujući da su oni trenutno na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Orbana za bilateralnu saradnju.

Sijarto i Vučić - Foto: Kancelarija Predsednika

On je zahvalio ministru Sijartu i premijeru Orbanu na snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu.

Dvojica sagovornika su razmotrili i zajedničke infrastrukturne i energetske projekte, kao i konkretne mere za njihovu realizaciju.

Sijarto i Vučić - Foto: Kancelarija Predsednika

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su, razmatrajući regionalnu situaciju, istakli i potrebu saradnje dveju zemalja u postavljanju prema migrantskoj krizi, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maksa

    13. jun 2018 | 14:36

    Mađarska je naš naverniji sused koji se otvoreno zalaže za što skoriji pristup Srbije EU-i.

  • Milan

    13. jun 2018 | 13:30

    Ne treba više naglašavati koliki je napredak učinjem u odnosima dve zemlje pre svega zahvaljujući Orbanu i Vučiću.

  • Marija

    13. jun 2018 | 13:26

    Sa Mađarskom imamo pravu čvrstu komšijsku saradnju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA