≫ 

Brzo rešenje bi bilo dobro za sve: Nemački ambasador o problemu Kosova

Nemačka podržava obe strane da dođu do rešenja, ali "brzinu diktiraju pregovarači", kazao je Ditman

  • 14

Pre članstva u Evropskoj uniji, Srbija mora da reši problem s Kosovom, a brzo rešenje bi bilo dobro za sve, izjavio je ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Zašto Srbija otvara samo dva nova poglavlja u pregovorima sa EU?

- Važno je da Srbija i Kosovo reše probleme, jer mi u EU ne želimo konflikte među zemljama. Istorija nas uči da nerešeno pitanje granica izaziva probleme, a to ne želimo, tako da - tačno je, pre članstva problem sa Kosovom se mora rešiti - istakao je Ditman za B92.

Nemačka podržava obe strane da dođu do rešenja, ali "brzinu diktiraju pregovarači", kazao je Ditman.

- Istina je, brzo rešenje bilo bi najbolje za sve - naveo je Ditman.

Na pitanje da li će Nemačka sa drugim državama biti više uključena u dijalog Beograda i Prištine, Ditman je odgovorio: "Dijalog se vodi uz posredstvo EU, mi jesmo uključeni, ali puštamo Brisel da uradi svoje".

VIDEO Vučić svečano dočekan u Dizeldorfu:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    18. jun 2018 | 20:51

    Nemačka ima kapacitet samo da ubrza dijalog između Beograda i Prištine, ako pritisne Prištinu. Ali rešenje se ne može postići brzo, jer Priština nije ispunila svoj deo iz Briselskog sporazuma. Kako vi to mislite da se postigne bilo šta, ako druga strana ne poštuje ništa dogovoreno i potpisano. Zamislite šta bi se desilo da se Srbija tako ponaša u regionalnim okvirima.

  • Bojan

    18. jun 2018 | 17:35

    "Istorija nas uči da nerešeno pitanje granica izaziva probleme". Onda vam je lakše da isključite Sloveniju i Hrvatsku iz EU nego da budete toliko nedosledni pa da insistirate na tome u slučaju Srbije. Uostalom, Hrvatska ima nerešen problem granica sa Slovenijom, Crnom Gorom, Bosnom i Srbijom. Kako je onda ona ušla onomad u EU? Dobra vam je ta istorija sa Hrvatskom, a još je izgleda bolja ona od 1941. do 1945.

  • Milos

    19. jun 2018 | 05:47

    Sto je brzo to je i kuso.Mi nezurimo i nema tog razloga zbog koga bi trebalo zuriti.Da ste hteli pravedno resenje vi bi to pravedno resavali ali posto pokusavate da date njima nase za nista ili ev. nesto sve pada u vodu.Ne NATO ,ne EU.Kosmet je srce Srbije bio i bice zauvek.Platicemo cenu i nijedna nije previsoka.Dogodine se vidimo u Prizrenu ako bog da.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA