≫ 

Mala slatka osveta za Kosovo: Dačić o pobedi nad Kostarikom (FOTO) (VIDEO)

Kostarika je bila prva zemlja koja je ničim izazvana priznala Kosovo. Kakve veze ima Kostarika sa Kosovom ni ne znaju gde se nalazi Kosovo - rekao je šef srpske diplomatije

  • 3

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poželeo je reprezentaciji Srbije da pobedi Švajcarsku, dodajući da, zbog raznih komentara, ne znamo da li ćemo igrati protiv švajcarskih reprezentativaca ili fudbalera Albanije ili Prištine, a da je pobeda protiv Kostarike bila mala osveta za priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Pre odlaska u Brisel, Tači je morao na jedan sastanak: Instrukcije pred susret sa Vučićem?

- Kostarika je bila prva zemlja koja je ničim izazvana priznala Kosovo. Kakve veze ima Kostarika sa Kosovom ni ne znaju gde se nalazi Kosovo. Neko im je rekao da to urade. Pobeda nad reprezentacijom Kostarike bila je jedna mala, slatka osveta - objasnio je Dačić.

Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Kada je reč o utakmici protiv Švajcarske u petak, Dačić je rekao da ne bi trebalo mešati politiku i sport, ali da to očigledno nije moguće.

- Sada je glavna stvar da li igramo protiv reprezentacije Švajcarske ili Albanije ili Prištine. Postoje razni komentari koji se tiču odnosa Srba i Albanaca pred utakmicu. Nadam se i želim da postignemo što bolji rezultat - rekao je on.

Dačić sa liberijskim kolegom - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Na čestitku šef liberijske diplomatije Gbezongara Miltona Findleja na pobedi reprezentacije Srbije protiv Kostarike, kao i želju za puno uspeha u daljem takmičenju na Svetskom prvenstvu, Dačić je kazao da bi voleo da Srbija ima tako dobrog fudbalera kakav je bio liberijski predsednik Žorž Vea.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA