≫ 

SzS pita gde je gradski menadžer, iz SNS odgovaraju: Pozivate se na zakon, a šef vam u centru međunarodne afere

Prvo se oglasio Nikola Jovanović, a onda je usledio odgovor Aleksandar Mirković

  • 1

Odbornička grupa "Savez za Srbiju" (SzS) upitala je danas zašto nije postavljen novi gradski menadžer u prestonici, dok su im iz SNS poručili da je veoma čudno da oni u svom pitanju pominju zakon budući da se Vuk Jeremić nalazi u centru međunarodne korupcionaške afere.

Prvi put napadaju njegovo dete. To samo pokazuje koliko nisko mogu da padnu: Vesić o blaćenju Vučićeve porodice

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju" Nikola Jovanović danas je rekao da nije po zakonu to što nema novog gradskog menadžera.

- Da li odugovlačenje sa ovim postavljenjem znači da će novi zamenik gradonačelnika i dalje raditi kao gradski menadžer, što bi bilo strogo nezakonito - pitao je Nikola Jovanović.

On dodaje da u Zakonu o glavnom gradu ne postoji odredba da bilo ko treba doživotno da obavlja neku funkciju.

- Ne može jedan čovek biti defakto gradonačelnik, sam svoj zamenik, pa još i gradski menadžer - ocenio je Jovanović u saopštenju.

On je dodao da Beograd nije stečeno dobro, niti sme biti plen ijednog pojedinca.

S druge strane, šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković kaže da u najmanju ruku zvuči čudno kada se Jovanović poziva na zakon, budući da se njegov šef Jeremić nalazi u centru međunarodne korupcionaške afere, gde su čak dvojica njihovih finasijera-saradnika uhapšena.

- Takođe, Jovanovićev drugi šef, šef odborničke grupe tajkun Dragan Ðilas, poznat je po tome što je svoje bogatsvo uvećao 60 puta za vreme svog mandata, a za to vreme ostavio 1,2 milijarde evra duga svim Beograđanima i gradska preduzeća koja su poslovala sa gubitkom - rekao je Mirković, navodi se u saopštenju.

Kako kaže Mirković, znajući te podatke postavlja se pitanje da li Jovanović ovo govri kako bi skrenuo pažnju sa lopovluka njegovih šefova tajkuna Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, ili je možda i on zainteresovan, poput Jankovića, za neku funkciju bez podrške građana.

- Građani su na izborima jasno izabrali da žele tim ljudi kojima je interes Beograda i Beograđana na prvom mestu, a ne ljude koji će raditi isključivo za svoje džepove na štetu građana - naglasio je Mirković i dodao da bi Jovanović mogao da odgovori zašto i za koje usluge je ambasada Katara iz Berlina uplatila 200.000 evra udruženju njegovog šefa Vuka Jeremića, kao i za koje usluge su od uhapšenog Patrik Hoa dobili 5,3 miliona dolara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    21. jun 2018 | 16:29

    Da bi mogli da kritikuju i zapitkuju moraju da budu besprekorni ,a oni to nisu,pa kod drugih vide i slamku,a kod sebe ne vide ni ceo plast sena,pa onda ispadaju smesni,jer svojim primerom treba da pokazu kako se postuje zakon!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA