Glavni pregovarač Prištine ne očekuje ništa od dijaloga sa Beogradom u nedelju: Za to još krivi srpsku stranu

On je Glasu Amerike rekao da je Prištini stalo do energetike i optužuje Beograd da ne prihvata da razgovara o toj temi što je, kako tvrdi, deo Briselskog sporazuma.

  • 31

Glavni pregovarač Prištine u tehničkom dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi, tvrdi da se dijalog sa Beogradom nalazi u kritičnoj fazi za budućnost Kosova i ne očekuje nikakve rezultate od predstojeće runde u nedelju, kada će se u Briselu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

EU se oglasila povodom provokacija iz Prištine uoči nastavka dijaloga

Arifi u intervjuu za Glas Amerike na albanskom jeziku tvrdi da su "posebno tešku senku" na novu rundu dijaloga bacile izjave srpskih zvaničnika.

On ponavlja da je Prištini stalo do energetike i optužuje Beograd da ne prihvata da razgovara o toj temi što je, kako tvrdi, deo Briselskog sporazuma.

Prema njegovim tvrdnjama, visoka predstavnica Federika Mogerniji prištinskoj delegaciji ranije je otvoreno rekla da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja, da će biti formirana u okviru ustavnih okvira i kosovskih zakona, a da Beograd hoće da ZSO bude formirana po principu Republike Srpske.

- Nemam nikakvih očekivanja, ne verujem da će biti nešto dobro, ali ipak dobro je što se sastaju - rekao je Arifi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA